Ohjeet hääbudjetin täyttämiseen

Tältä sivulta löydät kattavat ohjeet tulostettavan hääbudjetin käyttöön.

Kuljemme ohjeet kohta kohdalta läpi, ja ohjeiden pariin voi palata aina uudelleen. Jos kaipaat lisäapua, meihin saa yhteyttä lähettämällä viestiä osoitteeseen: info@naisetpuhuurahasta.fi tai ottamalla yhteyttä Instagramin kautta.

Hääbudjetti sisältää seuraavat pohjat:

 • Meidän tärkeä päivä 
 • Yksityiskohtien hahmottaminen
 • Kattava muistilista
 • Hääbudjetti
 • Säästöä kilpailuttamalla
 • Diy, lainaa, osta
 • Lahjatoivelista
 • Säästötavoite
 • Vieraslista
 • Häämatkabudjetti 
 • Häiden jälkeen

Hääbudjetti ei ole pelkkä taulukkobudjetti. Se on kattava kokonaisuus, joka auttaa luomaan tarkan suunnitelman hääjuhlan ympärille.

Eikö sinulla vielä ole hääbudjettia? Voit hankkia omasi klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Lähdetään liikkeelle!

Kun olet tilannut hääbudjetin, ensimmäinen askel on tulostaa tiedosto.

Voit valita tulostuksen joko värillisenä tai mustavalkoisena – valitse itse. Tiedosto toimii molemmissa muodoissa.

Voit tulostaa koko tiedoston samantien ja katsoa, tarvitsetko kaikkia pohjia, tai voit käydä tiedoston ensin laitteella läpi ja päättää, mitkä sivut haluat tulostaa. 

Sivunumerot löytyvät helposti ohjesivulta, jonka avulla voit asettaa tulostusasetuksiin esimerkiksi sivut 3, 4-10, 15. Näin tulostin tulostaa vain kyseiset sivut. 

Huom! Jos tiedosto katoaa ajan myötä, voit ottaa meihin yhteyttä, ja toimitamme tiedoston uudelleen.

Meidän tärkeä päivä

Meidän tärkeä päivä -pohjan avulla hahmotat hääpäivää ja pohdit tulevaa juhlaa varsinkin taloudellisesta näkökulmasta. Voit kirjata yksin tai tulevan puolisosi kanssa sivuille asioita, jotka ovat teille tärkeitä ja mistä olette valmiita karsimaan. 

Tavoitteena on miettiä hääpäivää kauemmas ja miten häät voivat vaikuttaa talouteenne. Kohtaan: ”Millaisessa taloudellisessa tilanteessa haluamme olla häiden jälkeen?” kannattaa pohtia, miten häät saavat vaikuttaa talouteen pidemmässä juoksussa? Oletteko esimerkiksi valmiita rahoittamaan hääjuhlan lainarahalla ja maksamaan lainaa takaisin seuraavat viisi vuotta korkojen kera? Vai miten haluatte toimia?

Yksityiskohtien hahmottaminen

Yksityiskohtien hahmottaminen -pohjan avulla voit helposti ruksia mihin olette valmiit panostamaan ja mihin ette. Listan avulla voit hahmottaa, mitkä asiat tulevat kuulumaan hääbudjettiinne ja mitkä voi jättää pois. 

Häiden muistilista

Häiden muistilistan avulla pysyt ajantasalla mitä tulee hoitaa milloinkin, jotta suunnittelu etenee soljuvasti eteenpäin.

Muistilistassa on valmiiksi perinteisiä, häihin kuuluvia tehtäviä. Jos jokin ei ole ajankohtainen oman hääpäivän suunnittelun kannalta, kohdan voi vetää yli. 

Muistilistaan on jätetty tyhjiä kohtia, joita voit täydentää listaa omilla muistiinpanoilla.

Hääbudjetti

Kun alkupohdinta on tehty, on aika miettiä itse hääbudjettia. 

Voit kirjata mielessä pyörivän tavoitebudjettilukeman oikealle yläkulmaan. 

Tämän jälkeen hääbudjetin eri kategorioita voi hahmottaa budjetin jälkeen löytyville suunnittelusivuille. Kun luvut alkavat hahmottua, ne voi viedä itse budjettipohjataulukoihin. 

Kun budjetti alkaa hiljalleen muodostua, on hyvä katsoa, onko se yhtään linjassa tavoitebudjettilukeman kanssa. 

Vinkki! Hääbudjettipohjaa on hyvä täyttää lyijykynällä, koska lukemat usein muuttuvat suunnittelun myötä. Tai vaihtoehtoisesti tulosta budjettipohjia useampi.

Toteuma -kohtaan tulee kirjata ajan myötä toteutuneet kustannukset, jonka avulla näet paljonko kaikki lopulta maksoi.

Kun olet saanut listattua kaikki tarvittavat kulut eri kategorioihin, voit laskea kulut yhteen. Budjetoinnin alkumetreillä saat yhteenvetoon arvioidun budjetin ja myöhemmin toteuman. 

Säästöä kilpailuttamalla

Kilpailuttaminen on hyvä keino pysyä budjetissa. Tämän vuoksi olemme laatineet kilpailuttamiselle oman pohjan.

Kun hahmotat hääbudjettiisi erilaisia tuotteita ja palveluilta, joita hääjuhlaa varten tarvitaan, voit lähteä pohtimaan, mitä kaikkea voi kilpailuttaa?

Esimerkiksi kukat, pitopalvelu, painotuotteet, koristeet… Lähes kaikkea voi kilpailuttaa. 

Kirjaa tarkasti ylös mitä kilpailutat ja sen jälkeen merkkaa saamasi tarjoukset / verkkokaupoista löytämäsi hinnat ja valitse lopulta hinta-laatusuhteeltaan parhaat. 

Diy, lainaa, osta

Diy, lainaa, osta -pohjan tavoitteena on herätellä luovuutta ja pohtia, onko kaikki pakko ostaa uutena? 

Kun tiedätte, mitä kaikkea tarvitsette hääjuhlaanne varten, tämän jälkeen on hyvä miettiä voisiko jotain tehdä itse, voisiko jotain lainata tai mitä lopulta tulee ostaa uutena tai käytettynä?

Uutena ostaminen on yleensä aina kalleinta. Jos on vaihtoehtoisia ratkaisuja, niitä kannattaa hyödyntää. Säästät omaa kukkaroa ja luontoa. 

Lahjatoivelista

Lahjatoivelista on osana hääbudjettia, jotta voitte pohtia hyvissä ajoin mitä tarvitsette arjessanne avioparina? Mitä puuttuu? Mistä olisi hyötyä? Mikä on tarpeellista? Häälahjalistan täyttäminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Pohjasta löytyy myös tieto, miten voitte luoda nettiin oman häälahjalistanne ja välittää vieraille. 

Säästötavoite häitä varten

Monesti häitä aletaan suunnitella sen verran hyvissä ajoin, että säästämiselle jää hyvin aikaa. 

Hääbudjetissa olevan säästöpohjan avulla voitte asettaa tavoitesumman paljonko haluatte säästää ja seurata säästöjen kertymistä. 

Vieraslista

Vieraslistan avulla voitte pitää kirjaa kaikista kutsutuista vieraista, aveceista ja allergioista. 

Häämatkabudjetti

Häämatka on monelle tuoreelle avioparille jatkumo hääjuhlalle. 

Häämatkalle voi luoda oman budjettinsa. Häämatkabudjettiin on kategorioitu eri osat yleisille lomamatkoille liittyviin tekijöihin. 

Jos valitsette häämatkaksi pakettiloman, voi budjettipohjan eri taulukoita jalostaa sopimaan yhteen budjettipohjan kanssa. 

Häiden jälkeen

Kun hääjuhla on juhlittu, on aika paketoida suunnittelu ja viimeistellä asiat. 

Häiden jälkeen -pohjaan voit kirjata jo hyvissä ajoin mikä menee hääjuhlan jälkeen minnekin. Mitä myydään, mitä kierrätetään, mitkä palautetaan ja mitkä viedään pesulaan?

Hyvällä viimeistelyllä voi varmistaa, ettei nurkkiin jää turhaa tavaraa lojumaan, lainatut tavarat eivät viivästy ja hääjuhlasta jää mukava, järjestelmällinen muisto.