taloudellinen puskuri
taloudellinen puskuri

Hyvinä aikoina luodaan perusta heikommille hetkille

Sosiologian professori Terhi-Anna Wilska Jyväskylän yliopistosta toteaa Ylen artikkelissa: ”Puolella suomalaisista kotitalouksista ei ole ollenkaan puskuria. Jos tulee tiukka paikka, heillä ei ole mitään mistä ottaa.”

Puskurin kerryttäminen voi tuntua tylsältä ja tarpeettomalta, erityisesti silloin kun taloudellinen tilanne on hyvä. On helppo ajatella hyvien aikojen kestävän ikuisesti – ja osalla voi käydäkin niin, mutta todellisuudessa tilanteet voivat muuttua hyvin nopeasti. Muutos voi tulla joko oman elämän sisäpuolelta tai ulkopuolelta, esimerkiksi korkomuutosten, työttömyyden, sairauden tai äkillisten suurten menojen muodossa.

Varautuminen mahdollisiin, talouteen vaikuttaviin tekijöihin voi ehkäistä sitä, että vaikeudet tuntuisivat kuin matto vedettäisiin kokonaan jalkojen alta. Varautumisella voidaan luoda perustaa, joka lisää turvaa ja tuo mielenrauhaa.

Elämä on jatkuvaa muutosta, ja yllättäviä tilanteita tulee väistämättä vastaan. Taloudellisen mielenrauhan säilyttämiseksi on hyvä tehdä erilaisia turvatoimenpiteitä, kuten rakentaa taloudellista puskuria.

Puskurin koko ja säästettävä summa vaihtelevat yksilöllisesti. Puskuri voi olla kooltaan sadoista euroista tuhansiin, ja kuukaudessa sivuun laitettava summa voi olla esimerkiksi 5–25 % tuloista. Ei ole yhtä oikeaa summaa tai tapaa; päätökset tehdään jokaisen yksilöllisen taloustilanteen mukaan.

Puskurin kerryttäminen voi olla tylsää, mutta tylsyys tuo turvaa, vähän samoin kuin pitkäjänteinen sijoittaminenkin.

Tylsyyttä kaipaa silloin kun myrskyää.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Merita

Merita

Tervetuloa blogiini!

Olen @naisetpuhuurahasta tiimin perustaja ja intohimoinen rahapuheen kasvattaja.

Sijoittamisen aloitin vuonna 2013 eli tänä vuonna tuli täyteen kymmenen vuotta.

Blogissa pääset seuraamaan sijoitusmatkaani sekä salkkuni ja tavoitteideni kehittymistä.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Meritan aiemmat postaukset

Laatuyhtiöt sijoituskohteena

Kauppalehti listasi top 10 suomalaista laatuyhtiötä. Laatuyhtiöt ovat yrityksiä, jotka ovat pitkällä aikavälillä tuottaneet paremmin

Suurenmoinen seitsikko

Mikä ihmeen suurenmoinen seitsikko?

Osakemarkkinoihin tutustuessa törmää takuuvarmasti seuraavaan: ”Magnificent seven” tai ”Mag 7”, joka tarkoittaa karkeasti suomennettuna suurenmoista

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.