mitä maksaa matkailuauton vuokraus
mitä maksaa matkailuauton vuokraus

Kesäkulut osa 2. Mitä maksaa matkailuauton vuokraus?

Kirjoitin kesän alussa meidän perheen kesälomasuunnitelmista. Perheemme on tehnyt nyt kolmen kesän ajan kesäbingon, johon jokainen perheenjäsen laittaa riviinsä kolme hänelle tärkeää tekemistä / kokemista. Itselläni tänä kesänä kolme bingoon päässyttä juttua oli matkailuautoreissu, 2 kansallispuistoa ja kasvihuonevaja.  

Tytöt ovat ihastuttavissa 8 ja 10 vuoden iässä ja tekemistä kertyi aiempia kesiä enemmän kesän aikana. Kävimme Linnanmäellä, Vesipuisto Serenassa, Sisumetsän seikkailupuistossa, Tädin mökillä, kesäteatterissa katsomassa Risto Räppääjää, uimaretkillä, Serenassa, kesän huipentuessa Matkailuauto reissuun ja Visulahteen. Voit käydä kuuntelemassa kesälomasuunnitelmia myös podcastistani Elämäni Yrittäjänä. Osa retkistä oli suunniteltuja, osa ei.

Tehtiin kesällä paljon reissuja!

Linnanmäki reissu tehtiin heti kesän alussa. Ranneke maksoi 47€, mutta tytöt saivat rannekkeet jo joulupukilta jouluna, joten rahaa reissuun kului meiltä kolmelta vain 120€ + dieselit! Yllättävän vähän, vaikka syötiinkin paikan päällä! Taloustaidon sivuilta, voit käydä lukemassa miten huvipuistoissa saa rahoille vastinetta. Myös tämä meidän reissun ajankohta, heti koulujen loppumisen jälkisenä maanantaina, osoittautui hiljaiseksi huvipuistossa ja pyörin puisessa vuoristoradassa kolmen alle 140cm kanssa 10 kertaa.  

Tytöt kävivät seurakunnan järjestämällä kahden yön leirillä. Leiri maksoi 25€ per lapsi ja ilmeisesti oli mieluinen. Uintia, saunomista, pelejä, askartelua, herkkuja kioskista ja ulkoilua sekä ruokaa. Leiri oli myös todella edullinen. Seurakunta järjestää perheleirejä, mutta oli ihan kiva viettää harvinaista kaksin keskeistä aikaa kotona puolison kanssa.  

Somerolla on Sisumetsän seikkailupuisto, jossa tekemistä riittää koko päiväksi. Puistossa on vaijeriliukuja, kotieläimiä, buggy-kartinkia, Ritari Ässän K.I.T.T auto, näköalapaikka Jättiläinen, Pumptrack ja skeittiramppi, Ski-museo, peikkometsä ja pomppulinnamaailma. Toinen lapsi pääsi puistoon ilmaiseksi koulun kuoron hurvittelupäivänä ja toinen lapsista sai ilmaislipun koulun todistuksen mukana. Tätä toisen lapsen reissua ei vielä kirjoitushetkellä ole tehty, mutta Seikkailupuisto sijoittuu varmasti edullisimpaan tekemiseen.  

Extempore reissu tehtiin 90-luvun takin taskusta kaivetusta ideasta Vesipuisto Serenaan. Liput maksoivat yhteensä 88€ meiltä kolmelta, sillä otettiin ystävän ja hänen lapsen kanssa perhelippu. Syötiin vesipuistossa päivän aikana ja tähän meni n. 40€. Tehtiin päiväreissu ja altailla oltiin yhteensä noin seitsemän tunnin ajan. Sanoisin, että vastinetta rahalle! Serena oli samanlainen kuin silloin 25 vuotta sitten, kun olen itse vesipetona siellä uinut. Nostalgiaa siis koko rahalla!

Yksi viikko kesälomasta vierähti tädin mökillä kotikaupungissa. Tähän en myöskään osaa laskea budjettia. Syötiin, mutta niin olisimme syöneet kotonakin. Itselle viikko vahvisti lähinnä ideaa mökistä ja sen vaikutusta lomailun tuntuun. Käytiin paikallisilla uimarannoilla muutaman kerran kesässä ja näihin en osaa myöskään laskea hintaa. Edullista tekemistä joka tapauksessa.  

Mitä maksaa matkailuauton vuokraus?

Sen sijaan viikko matkailuautolla Suomessa ei ollut edullinen. Tätä haluan avata enemmän. Olimme reissussa kuumimpana sesonkina heinäkuussa. Matkailuautoreissu oli meidän ensimmäinen ja koska haluttiin varmasti onnistunut kokemus vuokraamisen suhteen, päätettiin vuokrata auto liikkeestä. Auton olisi saanut varmasti edullisemmin kaverin kaverilta tai yksityiseltä vuokraajalta. Vuokrasimme 4 hengen matkailuauton, joka oli suht uusi, ajettu 90 000km. Hinta auton vuokraukselle lemmikkieläin-maksun ja loppusiivouksen kanssa oli 1 470€.

Kaikki auton lisävarusteet olivat maksullisia, keittiötarvikkeista lähtien. Päätimme, että kokkaamme koko viikon meille tutun ja turvallisen trangian kanssa ja saamme samalla enemmän retken, kuin kodin tuntua, sillä sitä ainakin itse olin lähtenyt hakemaan. Joten mitään muuta rahaa matkailuautoon ei kulunut ja retkitavarat meillä olikin jo omasta takaa.  

Kävimme ravintoloissa syömässä kolme kertaa. Heti lähtiessä, Savonlinnan kaupungissa (auton ollessa pysäköitynä keskustaan) ja loman päätteeksi. Muuten kokkasimme kivaa ja helppoa retkiruokaa, kuten tortilloja, hampurilaisia ja kananuudelia. Otin viikoksi kotoa kasvimaalta mukaan sipulia ja kesäkurpitsaa. Rahaa ruokaan meni, mutta niin olisi mennyt jälleen kotonakin. Pihistellään mieluummin kotona ruuasta, kuin reissun päällä.  

Pesimme kahdesti pyykkejä reissun aikana. Otimme tarkoituksella mukaan vähän vaatteita ja pesimme ne kertaalleen reissun aikana tarkoituksen mukaisesti. Lisäksi meillä kävi pieni ”limsa petivaatteilla” onnettomuus ja pesun lisäksi kuivasimme petivaatteet kuivausrummussa. Kuivausrummun käyttö maksoi erikseen, mutta sinä päivänä liikuimme, lakanoiden ripustaminen matkailuauton sisälle ei ollut hyvä vaihtoehto ja halusimme ehdottomasti ensi yöksi kuivat lakanat. Joten parin euron panostus ei tuntunut huonolta.

Joku voisi kuvitella, että vaatteiden pesu ilman kodinhoitohuonetta olisi vaivalloista, mutta itse nautin retkeilyn tunteesta, kun levittelin puhtaita vaatteita kuivumaan leiripaikkamme viereen ripustamaamme pyykkinaruun. Lisäksi pyykkitupien olemukset olivat jopa luokseen kutsuvia. Puhtaat pyykkihuoneet, joissa uudehkot koneet, jotka kertoivat kauan pesuohjelma kestää. Pyykin peseminen kahdella kerralla, kuivausrummun kanssa maksoi yhteensä 11,50€.

Matkalla yövyimme Imatran, Punkaharjun, Petkeljärven kansallispuiston, Patvinsuon kansallispuiston, Mikkelin, Haminan ja Vantaan maisemissa. Yöpyminen leirintäalueilla maksoi tietysti vielä erikseen. Kaksi yötä vietimme ns. puskaparkeissa, Patvinsuon kansallispuistossa ja ystäväni pihalla. Leirintäalueiden maksut vaihtelivat 4 hengen perheeltämme 39-50€ välillä. Yhteensä näihin leirintäalueiden yöpymisiin meni 218€. Hinta sisälsi sähköt autoon, saunat, suihkut, leirikeittiöt, wc:t ja alueen käytön.  

Alun perin ajattelin leirintäalueiden olevan likaisia, epäsiistejä. En tiedä miksi olen näin ajatellut, en ole koskaan leirielämää viettänyt. Täytyy kyllä sanoa, että olin osittain väärässä ja jotkut leirintäalueet olivat todella siistejä ja olisin voinut viettää alueilla, vaikka toisenkin yön. Osa leirintäalueista oli kuitenkin valitettavasti jääneet 90-luvulle, jossa pelkkä rakennus muodosti jonkin käsityksen leirintä alueesta. Lisäksi huomasin, että itseäni miellytti eniten alue, joka oli rakennettu mäntyjen keskelle hiekan päälle. Leirintä asfaltin tai nurmikon päällä ei tuo mitään leirinnän tuntua, vaan lähinnä olon, että olen jonkun pihalla.

Lisäksi piipahdimme matkan aikana Parikkalan patsaspuistossa ja matkan varrella vastaan tulleeseen tarkka-ampuja Simo Häyhän museossa. Savonlinnassa kolme meistä piipahti Olavinlinnassa. Näihin kulttuuritekoihin rahaa meni yhteensä 50€. Matkaan kuului kesäbingon vuoksi päivä Mikkelin Visulahdessa, jonka pääsylippuihin kolmelta upposi 87€.  

Yhteensä matkailuautoon, leirintäalueineen kului siis 1688€. Tämän kun jakaa seitsemällä yöllä, joka matkassa vietettiin, summaksi saadaan 241€/yö. Väitän, että olisimme pystyneet tekemään reissun myös ilman matkailuautoa tällä budjetilla yöpyen hotelleissa / leirintäalueiden mökeissä. Pienemällä budjetilla olisimme voineet matkata oman auton ja teltan voimin. Matkailuautoreissu oli ehdottomasti kokeilun arvoinen, muttei ehkä jatkoon, ainakaan tuolla tavalla. Olen itse enemmän retkeily ihminen ja retkeilystä haetun fiiliksen saa myös edullisemmalla tavalla. Matkailuautoilu on ehdottomasti upgradettua telttailua, eikä downgradettua mökkeilyä.  

Kaikkien aikojen kesäloman kesälomatesti!

Sitten itse asiaan! Lupasin kesälomakulut osa 1. -kirjoituksessa järjestää kesän menot kivoimpaan järjestykseen. Tätä varten haastattelin lapsiani ja voit kuunnella haastattelun alapuolelta. Jokainen saa pisteyttää tekemisen top kolmeen. Kolmanneksi kivoin tekeminen saa 1 pisteen ja paras tekeminen saa 3 pistettä.

>> Kuuntele Google Drivessä mikäli yllä oleva äänitallenne ei toimi mobiilissa

Tiukan raadin jälkeen voittajaksi osoittautui seitsemällä pisteellä, kaikkien uimapetojen unelma, Vesipuisto Serena! Toiseksi raati äänesti Linnanmäen viidellä pisteellä ja kolmanneksi tuli matkailuautoreissu kolmella pisteellä. Sisumetsä, Visulahti ja viikon mökkeily sai jokainen yhden pisteen.  

Ensi vuonna tyttöjen toiveena on uusi reissu ainakin Serenaan. Itse toivon ensi kesältä, että pystyisin lomailemaan juhannuksesta elokuun alkuun. Voi kunpa löytäisin vuoden aikana keinot! Toivottavasti teillä on ollut myös ihana kesä! Hauskaa kesätekemistä löytää onneksi myös edullisesti ja oikeasti parasta on olla tekemättä mitään!

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
4
+1
0
+1
0

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Laura

Laura

Laura on oman elämänsä innostuva puuhastelija. Sanavalmis riskinottaja, joka nauttii hyvästä, koruttomasta arjesta ja haaveilee enemmästä. Raha on hallinnut Lauran elämää aina, sillä sitä ei ole ollut ja juuri siksi siitä on ihana puhua ja kirjoittaa. Kahden tytön äitinä Laura haluaa olla mukana rikkomassa lasikattoja. Laura on nyt opintovapaalla palkkatöistä, toimii sairaanhoitaja-yrittäjänä sekä virittelee muuta yritystoimintaa. Luonto, sauna, uni, perhe ja ystävät olisivat ne viisi asiaa, joita ilman Laura ei selviäisi.

Seuraa Instagramissa

Kuuntele Lauran Elämäni yrittäjänä -podcastia

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Lauran aiemmat postaukset

hajauta tulot

Hajautatko tulosi?

Hyvänen aika miten paljon mua ahdistaa raha-asiat juuri tänä syksynä. Oman instani mukaan, en ole

kesäkulut

Kesäkulut osa 1.

Meille on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KESÄ! Tai no, ehkä viime vuoden kesä oli KAIKKIEN AIKOJEN,

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.