Miten tienata somella
Miten tienata somella

Miten tienata somella?

Miten tienata somella lisätuloa tai tehdä somesta päätulonlähde?

Maailma on muuttunut paljon siitä, mitä se oli esimerkiksi 10-20 vuotta sitten. Tässä tarkoitan varsinkin työmaailmaa ja tienaamiskulttuuria. Nykyään some eli sosiaalinen media mahdollistaa jo hyvin nuorillekin rahan tienaamisen ja osalla vaikuttajista tienestit pyörivät jo valtavissa summissa. Somea ja sillä tienaamista ei kannatakaan väheksyä tai pyöritellä silmiä jos joku sanoo tienaavansa rahat sosiaalisen median kautta.

Koitin joskus pari vuotta sitten selitt√§√§ omalle √§idilleni, ett√§ ‚ÄĚhei, t√§m√§ tyyppi tienaa tuhansia julkaisemalla t√§llaisia kuvia somessa‚ÄĚ, eik√§ √§itini meinannut uskoa ollenkaan. Enk√§ yht√§√§n ihmettele. Ei silloin h√§nen aikanaan ollut instoja tai tikkelitokkeja.ūüėÜ

Mutta somella voi tosiaan tienata ja hyv√§ss√§ lykyss√§ paljonkin.ūüí™ Ajattelin listata alle erilaisia keinoja, miten juurikin esimerkiksi Instagramista tai Youtubesta voi tehd√§ yhden tulonl√§hteen. Haluan kuitenkin heti alkuun sanoa, ett√§ isojen tulojen tai yleens√§ ottaen tulojen aikaansaaminen somen kautta ei ole helppoa tai pikalippu vaurauteen. Se vaatii ty√∂t√§ siin√§ miss√§ muutkin keinot ja monesti ty√∂n m√§√§r√§ karkoittaakin useimmat jo alkumetreill√§, koska huomataan ettei yhden videon julkaiseminen tuonutkaan rikkautta tai viel√§ muutaman kuukauden j√§lkeenkin ollaan l√§ht√∂pisteess√§.

Useimmiten somella tienaaminen vaatii runsaasti systemaattista tekemistä ja pitkäjänteisyyttä ennen kuin alkaa nähdä tulosta eli ekojen viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien ajan tulos voi olla niukkaa. Tämä kannattaa pitää mielessä. Mahdotonta somella tienaaminen ei kuitenkaan ole, vaan hyvin mahdollista.

Nykyään esimerkiksi maailman huippujalkapalloilija Ronaldo tienaa enemmän Instagramilla kuin itse jalkapallon pelaamisella.

Miten tienata somella? Tässä 5 eri keinoa:

ūüĎČ Yhteisty√∂t eri yritysten kanssa. Mainostat yrityst√§ tilill√§si ja saat vastapallona rahallisen korvauksen. T√§llaisia yhteist√∂it√§ voi saada aikaan my√∂s esimerkiksi boksi.com tai somessa.com kautta.

ūüĎČ Affiliatemarkkinointi. Yhdist√§t yrityksen tuotteen ja asiakkaan affimarkkinoinnin avulla. V√§list√§ nappaat oman %-osuuden kauttasi tulleesta myynnist√§. Affimarkkinointia voi tehd√§ niin blogin, Instan tai youtuben kautta. Affimarkkinoinnista voi sopia suoraan yritysten kanssa tai sitten voit liitty√§ esimerkiksi adtraction.com sivustolle.

ūüĎČ Someassarina toiminen. Jos instagram ja muut kanavat ovat k√§siss√§si kuin sulaa vahaa, voit auttaa yrityksi√§ yll√§pit√§m√§ll√§ heid√§n tilej√§ maksua vastaan. T√§llaisessa tilanteessa kannattaa mietti√§ miten saat √§√§nesi kuuluviin ja tavoitat yritykset? Kannattaa my√∂s pohtia miten paketoit oman palvelusi?

ūüĎČ Mainostulo. T√§m√§ on suosittua varsinkin Youtuben puolella. Toki ensin tulee olla koossa tietty m√§√§r√§ seuraajia ja katselutunteja, jotta mainokset saa omalla tilille py√∂rim√§√§n, mutta sen j√§lkeen mainostuloja voi saada muutamista euroista valtaviin summiin.

ūüĎČ Omat tuotteet – digitaaliset tai fyysiset. Jos Instagram ja muut somekanavat ovat tosiaan kuin sulaa vahaa k√§siss√§si, silloin voit esimerkiksi paketoida tietosi ja taitosi digituotteiksi (e-kirja, valmennukset, webinaarit..) ja myyd√§ seuraajillesi. Toinen vaihtoehto on my√∂s omien fyysisten tuotteiden markkinointi ja myynti somen kautta. Nyky√§√§n esim. Instaan tai faceen voi liitt√§√§ kaupan ja tehd√§ n√§iden kautta suoraa kauppaa (ei digitaalisia tuotteita).

ūüĎČ Myy osaamistasi. Digituotteiden sijaan voit myyd√§ osaamista joko one-to-one tyyppisesti tai suuremmille ryhmille.

Toki kannattaa muistaa, että näiden keinojen hyödyntämiseen tulee olla olemassa omat tilit tai sivusto, jotta niitä voi hyödyntää. Kannattaakin tarkasti miettiä mikä se oma juttu on? Mitä kanavia tarvitaan ja ennen kaikkea mikä on aihealueesi ja millainen on kohderyhmäsi jolle julkaiset?

7-vuotias Anastasia Radzinskaya tunnetaan paremmin nimellä Nastya tienaa vuosittain lähes 20 miljoonaa Youtuben kautta. Tulo koostuu mm. mainosnäytöistä kuin myös yhteistöistä eri yritysten kanssa.

Mahdollisuuksia on monia!

Mahdollisuuksia on monia ja usein mahdollisuuksien ymm√§rt√§minen laajenee sen mukaan kuin jatkaa tekemist√§ ja oma tekeminen laajenee askel askeleelta. Ensin n√§kee yhden mahdollisuuden ja sitten jonkun ajan p√§√§st√§ toisen ja kolmannen… Usein mahdollisuuksia alkaa l√∂yty√§ kun antaa ideoille tilaa ja listaa niit√§ s√§√§nn√∂llisesti yl√∂s, vaikka osa saattaisi olla toinen toistaan hullumpia.

T√§rkeimp√§n√§ avaimena n√§en my√∂s sen, ettei j√§√§ jumittamaan siihen vanhaan ajatukseen, ett√§ ty√∂t√§ tehd√§√§n 8-16 v√§lisen√§ aikana ja ett√§ v√§heksyy somen tuomia mahdollisuuksia tienata. Me t√§√§ll√§ Suomessa tunnutaan viel√§ arvostavan eniten sit√§ ty√∂t√§, jonka eteen ollaan raadettu fyysisesti ja esimerkiksi somen kautta tienatulle rahalle ei anneta arvoa. Somevaikuttajat ”eiv√§t tee oikeita ty√∂t√§”, mutta kyll√§ siin√§ saa tehd√§ ty√∂t√§ siin√§ miss√§ muutkin ja nykyp√§iv√§n√§ se on ty√∂, joka tulisi ottaa vakavammin.

Ps. Kannattaa muistaa, että somen kautta tienatut tulot ovat myös verotuksen alaisia ja kannattaa ottaa selvää miten toimia kun massia alkaa tulla. Päivi listasi omassa yrittäjä-kirjoituksessaan hyviä huomioita, kun alkaa saada somen kautta tuloa. Lue kirjoitus klikkaamalla tästä linkistä.

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Mitä on lapsiperheköyhyys?

Lapsiperheköyhyys on aihe, joka koskettaa valitettavan useaa lapsiperhettä. Itlan, eli Itsenäisyyden juhlavuoden säätiön mukaan lapsiperheköyhyys

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.