testamentin tekeminen
testamentin tekeminen

Testamentin tekeminen – mitä, missä, milloin

Testamentti lienee käsitteenä kaikille selkeä – pala paperia, johon kirjataan testamentin tekijän viimeinen tahto. Näin ilmaistuna kuulostaa yksinkertaiselta, mutta onko se sitä?

Testamentti ei ole vain ”pala paperia”, vaan asiakirjana erittäin tärkeä, muotovaatimuksiltaan tiukka ja oikeusvaikutuksiltaan äärimmäisen voimakas. Sen lisäksi, että huolimattomasti tehdyillä testamenttikirjauksilla on mahdollista saada aikaan perheriitoja, voi yksikin väärä tai väärinkäsitetty sana johtaa verotuksellisesti tai käytännön järjestelyiden kannalta epätoivottuun lopputulokseen.

Ei ole esimerkiksi lainkaan yhdentekevää, kirjataanko testamentinsaajalle omistus- vai hallintaoikeus testamentilla saatuun omaisuuteen. Kyse on kahdesta hyvin erilaisiin verotuksellisiin sekä käytännöiltään toisistaan poikkeaviin lopputuloksiin johtavasta tavasta tehdä testamentti.

Näin ollen, ei ole järkevää käyttää samaa testamentin sisältöä kuin naapurin Matti kertoi omassa asiakirjassaan käyttäneensä. Vaikka Matti antaisi kuinka rohkaisevia ja ”asiantuntevia” neuvoja kertoen, että lakimies oli suositellut hänelle juuri kyseistä testamenttimuotoa, ei voi mennä takuuseen, että sama testamentti sopii myös sinun perhe- ja varallisuustilanteeseesi.

Miten sitten kannattaa toimia, jos haluaa tehdä testamentin? Alla askelmerkit testamentin tekoon:

Pohdi, mitä toiveita sinulla on testamentin sisällön suhteen. Vai tuntuuko toiveiden miettiminen hankalalta, koska et tiedä, mitä kaikkea testamentilla voi määrätä? Ei hätää! Perhevarallisuus- ja perintökysymyksiin erikoistunut lakimies osaa kysyä oikeat kysymykset, selvittää testamentin tekemisen tarpeellisuuden ja kartoittaa tahtotilasi testamenttimääräysten muotoilua varten.

Ota yhteyttä lakimieheen, joka hallitsee nimenomaan perhevarallisuus- ja perintöasiat. Ethän menisi polvileikkaukseenkaan sellaisen lääkärin luo, joka ei ole erikoistunut juuri kyseiseen erikoisalaan? Valitse siis lakimiehesi huolella!

Entä jos kynnys ottaa yhteyttä lakimieheen on liian suuri? Etkä oikein edes tiedä, tarvitsetko testamenttia? Lakitoimisto Kunnes Oy:n verkkokaupasta on ladattavissa Perhevarallisuus- ja perintöoikeudellinen tarvekartoitus, jonka avulla voit itse selvittää erilaisten oikeudellisten asiakirjojen (kuten testamentin ja avioehdon) tarpeellisuuden juuri sinun tilanteessasi.

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Mikä on osakesäästötili

Mikä on osakesäästötili?

Mikä on osakesäästötili, ja miksi siitä puhutaan paljon sijoittamisesta puhuttaessa? Lue osakesäästötilistä sekä sen ominaisuuksista, jotta voit päättää, onko se oikea vaihtoehto omaan sijoittamiseesi.

ulosotto

Mitä ulosotto tarkoittaa?

Usein velkaantuminen etenee vähitellen, jopa salakavalasti. Rahat eivät riitä aluksi kaikkiin laskuihin ja lainanlyhennyksiin, jolloin

medialukutaito

Medialukutaito

Olen jo pidemmän aikaa seurannut median kirjoittelua tietyistä aloista. Täysin omien mielenkiinnon kohteideni mukaan kiinnitän

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.