Sijoitusaiheiset kirjat

Olemme keränneet alle kaikki hyödylliset sijoitusaiheiset kirjat, jotka varsinkin aloittelevan sijoittajan kannattaa lukea.

Kuuntele ja lue kirjoja Nextoryssa!

Uutena asiakkaan voit kuunnella ja lukea 30 päivää ilmaiseksi. Saatavilla on suosituimpia sijoitus- ja talousaiheisia kirjoja. Nextory on meidän valinta!
Testaa

Osta, vuokraa, vaurastu

Joonas Orava – Olli Turunen

Asuntosijoittaminen on tänä päivänä monen suomalaisen tapa kerryttää varallisuutta. Osta, vuokraa, vaurastu -kirja on yksi suosituimmista asuntosijoittamiseen liittyvistä teoksista, jonka avulla opit mitä asuntosijoittaminen käytännössä on ja mitä asuntosijoittamisesta kiinnostuneen kannattaa ottaa huomioon. 

Kaikki rahasta

Julia Thuren

Kirja on hyvä valinta, jos haluaa saada paremman otteen omasta taloudesta ja suunnatta kohti vauraampaa tulevaisuutta. Kirjassa käydään läpi eri asioita, joihin vaurastumisen kannalta on hyvä kiinnitää huomiota. 

Kaikki kuluttamisesta

Julia Thuren

Julia Thuren sanoin: ”Ă„lä osta mitään turhaa paskaa!” Tämä kirja antaa selkokielisesti infoa siitä, missä kuluttamisen juuret ovat ja miten turhan tavaran ostamista voisi omalla kohdalla vähentää. Tämä kirja on hyvä jatko Thurenin edelliselle teokselle; Kaikki rahasta (joka on esitelty tämän kirjan yläpuolella)

Vaurastu kuin nainen 

Moona Laakso

Uunituore kirja Vaurastu kuin nainen kertoo 12 menestyneen suomalaisen naisen tarinat vaurastumisesta. Tämä kirja meni heittämällä top 10 kärkeen mitä tulee sijoittamiseen ja vaurastumiseen liittyvään kirjallisuuteen. Kannattaa lukea tai kuunnella!

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Seppo Saario

Kaikkien aikojen eniten myyty suomalainen sijoitusopas. Kirja antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin: miten sijoituskohteet kannattaa valita ja mihin sijoittajan tulee kiinnittää huomiota pyrkiessään todella ansaitsemaan pörssiosakkeilla. 

Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle

Seppo Saario

Suomalaisen sijoittajagurun, Seppo Saarion nuorille suunnattu osakesijoittamiskirja. Kirja auttaa lukijaa kehittämään itselleen tuottavan sijoitusstrategian, jota voi toteuttaa läpi elämän: tavoitteena pitää olla, että kymmenkertaistat parhaan sijoituksesi kymmenen vuoden välein.

Rich Dad Poor Dad

Robert Kiyosaki

Huippumenestystä niittänyt teos ”Rikas isä, köyhä isä” – tuo uutta näkökulmaa omaan talouteen ja auttaa ajattelemaan asioita eri näkökulmista. Teoksen avulla opit näkemään rahan ja vaurastamusen uusin silmin. 

Sijoita kuin guru

Karo Hämäläinen, Jukka Oksaharju

Mitä sijoitushistorian menestyneimmät sijoitusgurut ostaisivat koronakriisissä? Uudistetussa Sijoita kuin guru -kirjassa luodaan korona-ajan osakesalkut siten kuin gurut olisivat ne suunnitelleet. 

Sijoittajaksi 7 päivässä

Merja Mähkä, Unna Lehtipuu 

Tämä teos antaa 7 päivän ohjelman, jonka suoritettuaan lukija on valmis ostamaan ensimmäiset osakkeensa tai rahastonsa. Lukija oppii tuntemaan sijoittamisen eri tyylejä ja tietää tärkeimmät sijoittamisen periaatteet. 

Vaurastu kuin Warren Buffett

Mika Hyttinen

Warren Buffett on miljardööri ja lähihistorian ylivoimaisesti menestynein sijoittaja. Tässä teoksessa käydään läpi Warren Buffetin sijoitusfilosofiaa ja vuosikymmenien kestoista sijoitusuraa. 

Tähtäimessä osakkeet

Heikki Keskiväli

Tässä Heikki Keskivälin Tähtäimessä osakkeet -teoksessa käydään rennosti, mutta silti asiapainotteisesti läpi sijoittamisen perusasioita. Kirja on erittäin miellyttävää luettavaa ja se sopii hyvin varsinkin aloittelevalle osakesijoittajalle.

Miten sijoitan rahastoihin

Kalle Kauppila, Vesa Puttonen, Eljas Repo

Tämä kirja on kattava yleisesitys kaikille rahastosijoittamisesta kiinnostuneille. Kirjassa kerrotaan, mitä sijoitusrahastot oikein ovat, miten ne toimivat sekä mihin asioihin rahastoa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota.