Nordnet indeksirahasto Teknologia
Nordnet indeksirahasto Teknologia

Uutuus: Nordnet indeksirahasto Teknologia

Nordnet on ollut vuosia suomalaisten eniten suosima sijoitusalusta. Tällä hetkellä yli 420 0000 suomalaisella on jo olemassa oma Nordnet tili. Vuoden 2021 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä 43 400 suomalaista avasi Nordnet-asiakkuuden. Lukema on 20% korkeampi verrattuna vuoden takaiseen.

Yksi suomalaisten suosima sijoituskohde on Nordnetin omat indeksirahastot, joita löytyy myös omasta salkusta. Aiemmin Nordnetillä oli saatavilla yhteensä kahdeksan eri indeksirahastoa, joista kolme oli täysin kuluttomia: Ruotsi-, Suomi- ja Norja indeksirahastot. Eivätkä loppujen viidenkään indeksirahaston juoksevat kulut päätä huimaa, vaan kulut pyörivät 0,20-0,39% välillä.

Nordnetin indeksirahastot listattuna:

  • Nordnet indeksirahasto Suomi
  • Nordnet indeksirahasto Ruotsi
  • Nordnet indeksirahasto Norja
  • Nordnet indeksirahasto USA
  • Nordnet indeksirahasto Tanska
  • Nordnet indeksirahasto Kehittyvät markkinat
  • Nordnet indeksirahasto Eurooppa
  • Nordnet indeksirahasto Maailma

Nyt Nordnet on tuonut markkinoille uuden indeksirahaston: Nordnet indeksirahasto Teknologia

Siinä missä nämä kahdeksan aiempaa indeksirahastoa seuraavat eri maantieteellisiä alueita ja yksittäisten maiden kehitystä, Nordnetin uusi Teknologia indeksirahasto seuraa tunnettua MSCI World Information Technology -indeksiä. Kyseinen indeksi koostuu 185 eri teknologiayhtiöstä ja suurimmat sektorit ovat ohjelmistot, laitteistot ja puolijohteet. Rahastoa hallinnoi Nordnet yhdessä amerikkalaispankki J.P. Morganin kanssa. Indeksissä suurin paino on kahdessa tunnetussa teknologiayhtiössä: Microsoftissa ja Applessa. Nordnet indeksirahasto Teknologia on passiivisesti hoidettu rahasto. Siirry Nordnetin sivuille tästä.

Nordnet Teknologia indeksirahaston kulut?

Uuden Teknologia indeksirahaston juoksevat kulut ovat hieman korkeammat kuin Nordnetin aiempien indeksirahastojen kulut, 0,49%. Vaikka kulu on hieman korkeampi, on se silti maltillinen verrattuna muihin samankaltaisiin rahastoihin, joita Suomen markkinoilta löytyy.

Jos vertaa kyseisen indeksirahaston kuluja muihin Suomen markkinoilta löytyviin teknologiasektoreihin sijoittaviin rahastoihin (yhteensä 44 kappaletta) ovat kulut edulliset. Näiden 44 eri rahaston keskimääräinen vuosittainen hallinnointipalkkio on 1,76%.

Lähde: Nordnet

Juoksevien kulujen lisäksi muita kuluja ei synny. Lunastus- ja merkintäpalkkioita ei ole. Voit lukea tarkemman avaintietoesitteen Nordnetin sivuilla. Minisijoitussumma on 15€.

Sijoita indeksirahastoon kuukausisäästösopimuksen avulla

Nordnetin arvo-osuustilin kautta voit luoda kuukausisäästösopimuksen, jonka avulla automatisoit kuukausittaisen sijoittamisen Teknologia indeksirahastoon tai muihin haluamiisi rahastoihin. Automatisoinnin ja suoraveloituksen avulla sinun ei tarvitse joka kuukausi käydä erikseen ostamassa haluamaasi rahastoa, vaan kaikki pyörii taustalla itsestään. Olemme kirjoittaneet aiheesta kattavan kirjoituksen ja ohjepostauksen miten aloittaa kuukausisäästäminen, lue kirjoitus täältä.

PS. Yllä jaettua sisältöä ei tule ottaa sijoitusneuvona. Sijoita omalla vastuullasi. <3

Lue myös: Osakesäästötilin avaaminen lapselle

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Merita

Merita

Tervetuloa blogiini!

Olen @naisetpuhuurahasta tiimin perustaja ja intohimoinen rahapuheen kasvattaja.

Sijoittamisen aloitin vuonna 2013 eli tänä vuonna tuli täyteen kymmenen vuotta.

Blogissa pääset seuraamaan sijoitusmatkaani sekä salkkuni ja tavoitteideni kehittymistä.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Meritan aiemmat postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.