Nordnet kokemuksia

Yli 10 vuoden käyttökokemuksen pohjalta luotu opas 

Nordnet opas - Yli 10 vuotta käyttökokemusta takana

Suomen suosituin sioitusalusta

Kirjoitus sisältää kaupallisia linkkejä 

Nordnet on tällä hetkellä suomalaisten, ja varsinkin aloittelevien sijoittajien keskuudessa yksi suosituin sijoitusalusta. 

Suosioon on monta syytä, joita käymme tällä sivulla läpi. Avaamme myös kattavasti käytännön asioita ja kerromme miten tilin avaaminen onnistuu, miten siirtää rahaa Nordnet-tilille, mihin kaikkeen Nordnetin kautta voi sijoittaa sekä miten tehdä ensimmäiset ostot ja myynnit. Lisäksi paneudumme lyhyesti verotukseen, koska sillä on tärkeä rooli varsinkin aktiivisen sijoittajan arjessa.

Laitetaanpa sijoituspöksyt jalkaan ja lähdetään syventymään aiheeseen. Voit halutessasi hypätä suoraan ”Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä!” -kohtaan, mikäli etsit konkreettisiä ohjeita Nordnet-tilin avaamiseen.

Siirry suoraan...

Mikä on Nordnet?

Nordnet on vuonna 1996 perustettu pohjoismainen yritys, joka tarjoaa digitaalisia sijoitus- ja rahoituspalveluita sijoittajille – niin yksityisille kuin yrityksille. 

Monipuolisen kaupankäynnin lisäksi Nordnet tarjoaa erilaisia työkaluja, kuten podcasteja, oppaita ja digipalveluita, jotka helpottavat varsinkin aloittelevia sijoittajia sijoituspäätösten tekemisessä ja sijoitusten seuraamisessa.

Nordnet on vuosien saatossa laajentanut toimintaansa Ruotsin lisäksi myös muihin Pohjoismaihin, kuten Suomeen, Norjaan ja Tanskaan. Suomessa Nordnetiä hyödyntää jo yli 500 000 suomalaista käyttäjää. Kaiken kaikkiaan käyttäjiä on noin 1,8 miljoonaa ja uusia käyttäjiä tulee kuukausittain +/- 10 000.

Viime vuosien aikana Nordnetin suosio on ollut suomalaisten keskuudessa hurjassa kasvussa. Vielä vuonna 2017 Nordnetillä oli n. 180 000 suomalaista käyttäjää, joten viimeisen kuuden vuoden aikana suomalaisten sijoittajien määrä on lähes triplaantunut.

Mihin Nordnetin kautta voi sijoittaa?

Nordnetin kautta voi sijoittaa:

  • Osakkeisiin
  • Rahastoihin
  • ETF:iin
  • Viputuotteisiin

Osakkeet

Osakkeet ovat omistusosuuksia yhtiöistä. Voit sijoittaa mm. tunnettuihin kotimaisiin pörssiyhtiöihin, kuten Sampoon, Valmetiin, Nesteeseen tai esimerkiksi jenkkilän brändijätteihin Nikeen, Appleen tai Microsoftiin. Valinnan varaa löytyy ympäri maailman. 

Rahastot

Sijoittajat voivat yhdistää varansa rahastojen avulla, ja ammattilaiset hoitavat monipuoliset sijoitukset puolestasi. Nordnetistä löydät 600 erilaista rahastoa, mukaan lukien Nordnetin omat edulliset indeksirahastot, jotka ovat erityisen suosittuja aloittelevien sijoittajien keskuudessa.

ETF:t

ETF on pörssilistattu rahasto, jonka osuuksia voi ostaa ja myydä pörssissä ja joka seuraa jonkin sijoitusindeksin kehitystä. Nordnetissä on saatavilla lähes 2000 eri ETF:ää ja ne mahdollistavat hajautetun sijoittamisen mm. eri toimialoille tai maantieteellisille alueille. 

Viputuotteet

Viputuotteet ovat sijoitusvälineitä, jotka mahdollistavat sijoittamisen vipuvaikutuksen avulla, mikä voi lisätä sekä tuottojen mahdollisuutta että riskejä. On tärkeää huomata, että viputuotteet on suunnattu kokeneille sijoittajille, joilla on ymmärrys viputuotteiden toiminnasta ja niiden liittyvästä korkeasta riskistä.

Onko sijoittaminen vaikeaa Nordnetissä?

Ensimmäisillä kerroilla alustaan totutteleminen voi tuntua vaikealta ja ensimmäinen osto jännittää – näin se on varmasti kaiken uuden ja tuntemattoman kohdalla. Nordnetin alusta on kuitenkin hyvin helppokäyttöinen ja suomenkielinen, eikä sen ominaisuuksien omaksuminen vaadi kovin paljoa.

Olemme luoneet alle 7-vaiheisen oppaan, jonka avulla opit miten oman Nordnet-tilin avaaminen onnistuu, miten talletat rahaa ja miten teet ensimmäiset ostot ja myyntisi. Ohjeiden avulla tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitkä toiminnat ovat oleellisimmat käytön kannalta.

Näin aloitat sijoittamisen Nordnetissä!

Vaihe 1. Rekisteröityminen ja tilin avaaminen

Siirry Nordnetin sivuille ja klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää ”Avaa tili” -kohtaa. Linkki johtaa lomakkeeseen, jossa näet kolme eri vaihtoehtoa: Avaa tili a) itsellesi mikäli olet yli 18-vuotias, b) yrityksellesi tai c) alaikäiselle lapselle (ks. kuva 1.). Alla paneudumme a) vaihtoehtoon.

Kun olet syöttänyt lomakkeeseen henkilötunnuksesi, sinun tulee varmentaa henkilöllisyytesi pankkitunnuksillasi ja vastata muutamiin taustatietokysymyksiin.

Lisäksi sinulta kysytään haluatko avata arvo-osuustilin ja/tai osakesäästötilin. Jos et vielä tiedä mitä nämä kaksi ovat ja miten ne eroavat toisistaan, voit lukea aiheesta kattavan kirjoituksemme täältä. Jos päätät avata aluksi pelkästään arvo-osuustilin, voit milloin tahansa myöhemmin avata osakesäästötilin.

Rekisteröitymisprosessi kestää vain muutamia minuutteja. Rekisteröityminen ja tilin avaaminen  on täysin ilmaista.

Kuva 1.

Vaihe 2. Rahan siirtäminen

Kun olet avannut tilin, voit siirtää rahaa klikkaamalla oikeasta yläkulmasta löytyvää kohtaa ”Siirrä rahaa”. Nordnetissä ei ole minimitalletussummaa, vaan voit siirtää sijoitustilillesi esimerkiksi 10 euroa. 

Klikkaamisen jälkeen eteesi avautuu lomake (ks. kuva 2.), jonka avulla voit tehdä talletuksen pankkitililtäsi Nordnet-tilille joko reaaliaikaisena tai viitesiirtotalletuksena. Reaaliaikaisesti tehty siirto näkyy heti tililläsi mikäli teet talletuksen klo 8.00-22.45 välillä, mutta viitesiirrossa menee muutama arkipäivä ennen kuin raha näkyy tililläsi.

Lisää oma pankkitilisi kohtaan ”Yhdistä vastatili”, jonka myötä jatkossa talletusten ja nostojen tekeminen Nordnetistä pankkitilillesi helpottuu.

Kun siirtämäsi raha näkyy Nordnet-tililläsi, olet valmis siirtymään itse arvopaperien eli sijoituskohteiden ostamiseen.

Kuva 2.

Vaihe 3. Eri sijoituskohteisiin tutustuminen

Harva aloitteleva sijoittaja tietää heti mitä ostaa omaan sijoitussalkkuun. Nordnetissä voit tutustua eri kohteisiin klikkaamalla ylävalikosta löytyvää ”Pörssit ja markkinat” (ks. kuva 3.). Kyseisestä kohdasta voit tutkia mm. osake- ja rahastoideoita, ja Nordnet kertoo aiheista tarkemmin.

Jos haluat oppia lisää sijoittamisesta, voit klikata ylävalikossa löytyvää kohtaa ”Opi ja inspiroidu”, josta löydät kattavasti oppimateriaalia sijoittamiseen.

Kaikki nämä oppimateriaalit ovat käytettävissä myös ilman rekisteröitymistä eli voit opiskella ennen kuin avaat oman tilin.

Sijoittamisen perusteita kannattaa tankata, koska niistä on paljon hyötyä sijoittamisessa.

Kuva 3.

Vaihe 4. Sijoitusten ostaminen ja myyminen

Kun olet päättänyt sopivan sijoituskohteen, esimerkiksi Sammon osakkeen, pääset ostamaan osaketta seuraavanlaisesti:

Kuva 4.

Voi olla, että ostossa menee hetki ennen kuin se toteutuu. Jos asetit ostohinnaksi sen, mikä kurssi on juuri sillä hetkellä, osto menee todennäköisesti nopeasti läpi. Jos taas laskit kurssihintaa ja haluat saada osaketta halvemmalla, voi olla, että ostossa menee kauemmin tai se ei toteudu ollenkaan.

JOS tulet katumapäälle, etkä halua tehdä markkinoille laittamaasi ostoa, voit perua sen klikkaamalla oikeasta yläkulmasta löytyvää toimeksiannot-painiketta ja sitä kautta poistaa tekemäsi toimeksiannon. Peruutuksen voit tehdä vain mikäli osto ei ole ehtinyt mennä läpi. Jos osto on mennyt läpi, et voi perua ostoa muuten kuin myymällä ostamasi osakkeet.

Osakkeiden (ja muiden arvopaperien) myyminen tapahtuu hyvin samalla tavalla kuin ostaminen. Menet omistamasi kohteen sivuille, klikkaa Myy-painiketta, päätä määrä, jonka myyt ja millä kurssilla. Tämän jälkeen paina Myy-painiketta. Samoin myynnissä voi mennä jonkin aikaa ennen kuin se toteutuu ja voi olla, että omistuksesi myydään parissa tai muutamissa erissä, riippuen markkinoista.

Vaihe 5. Sijoitusten seuraaminen

Kun olet ostanut sijoituskohteita salkkuusi, voit tutkia ja seurata niiden kehitystä klikkaamalla ylävalikosta löytyvää ”Sivuni” -kohtaa ja valita ”Yleisnäkymä”. Tältä sivulta pääset syventymään kaikkiin eri sijoituskohteisiisi ja tileihisi, mikäli olet avannut useamman kuin yhden arvo-osuustilin ja (1) osakesäästötilin. 

Näet mm. minkä arvoinen koko sijoitussalkkusi on, paljonko tililläsi on rahaa käytettävissä, mitkä ovat tämän hetkiset salkkusi nousijat ja laskijat sekä kaikki tulevat tapahtumat salkussasi (esim. koska seuraavat osingot kilahtavat tilillesi).

Vaihe 6. Varojen nostaminen pois Nordnetistä

Jos haluat siirtää Nordnetistä varoja omalle pankkitilillesi, tapahtuu siirto hyvin yksinkertaisesti. Menet kohtaan ”Siirrä rahaa”, klikkaat kohtaa ”Nosto”, valitset tili jolta haluat siirtää rahaa sekä tallentamasi vastatilin (eli pankkitilin), jolle haluat rahaa siirtää. Tämän jälkeen syötät vielä haluamasi summan ja lopuksi ”Vahvista nosto”.

Nostot eivät tapahdu reaaliajassa, vaan Nordnet käsittelee nostot kaksi kertaa arkipäivän aikana, aamupäivällä ja iltapäivällä. Kestää noin 1-2 arkipäivää kunnes rahat näkyvät pankkitililläsi.

Vaihe 7. Verotus

Viimeisenä käydään läpi verotus, joka on olennainen osa sijoittamisessa. Nordnetissä on se hyvä puoli, että jos asut virallisesti Suomessa, toimittaa Nordnet automaattisesti salkkusi tiedot verottajalle. Näin ollen sinun tehtäväksi jää pelkästään varmistaa vuosittaisesta verotuspäätöksestä, että tiedot ovat oikein.

Verotietojen automaattinen toimittaminen helpottaa huomattavasti varsinkin aktiivisen sijoittajan arkea.

Jos sijoituksesi tuottavat, tulee sinun maksaa tuotoista joko 30/34% veroa. Osakesäästötilin kohdalla verotus huomioidaan vasta kun nostat tililtä rahaa. Lue lisää sijoitusten verotuksesta Nordnetin sivuilla.

Nordnetin suositut, matalakuluiset indeksirahastot

Nordnetillä on myös omat matalakuluiset indeksirahastonsa, jotka ovat olleet varsinkin aloittelevien sijoittajien keskuudessa suosittuja.

Nordnetin Suomi indeksirahasto on koko Suomen suosituin rahasto ja siihen on sijoittanut yli 200 000 suomalaista

Indeksirahastot ovat sijoitusrahastoja, jotka pyrkivät seuraamaan tiettyä indeksiä mahdollisimman tarkasti. Näin ollen ne ovat yleensä matalakuluisia vaihtoehtoja aktiivisille rahastoille. Esimerkiksi Nordnetin Suomi ESG indeksirahastossa kulut ovat puhtaat nolla euroa.

Nordnetin omien indeksirahastoja: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Usa, Eurooppa, Kehittyvät markkinat sekä Maailma. Nämä kaikki ovat ESG-rahastoja ja juoksevat kulut ovat maksimissaan 0,49%. Syksyllä 2023 Nordnet julkaisi uuden indeksirahaston Nordnet Maailma Indeksi 125, joka on vipuvaikutteinen indeksirahasto. Olemme laatineet kyseisestä indeksirahastosta tiiviin tietopaketin, jonka voit käydä lukemassa täältä. 

Ihmetteletkö, mitkä ihmeen juoksevat kulut? Olemme laatineet listan, jossa kerromme mitä kaikkia kuluja rahastoista voidaan periä. Löydät listan täältä

Lisäksi olemme laatineet S&P500 -indeksistä kattavan kirjoituksen, jonka löydät täältä. S&P 500 -indeksi on tuottanut vuosikymmenet keskimäärin noin 10 % tuottoa per vuosi. Nordnetin USA indeksirahasto pyrkii seuraamaan kyseistä indeksiä lähes kokonaan. Lue kirjoitus täältä

>> Opi lisää Nordnetin indeksirahastoista

Mitä ESG tarkoittaa?

Yllä olevien indeksirahastojen yhteydessä on lyhenne ESG. Saatat miettiä mitä ihmettä tämä tarkoittaa. Lyhyen ytimekkäästi voimme kertoa, että ESG on lyhenne sanoista ”Environmental, Social and Governance”, jotka suomennettuna tarkoittavat ”ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hyvä hallintotapa”.

ESG-kriteerit ovat tekijöitä ja periaatteita, joita hyödynnetään yritysten ja sijoitusten arvioinnissa niiden kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmasta.

Nordnetin kaikki omat indeksirahastot muuttuivat ESG-pohjaisiksi vuonna 2022 ja käytännössä tämä muutos tarkoitti, että Nordnet haluaa olla vastuullisempi toimija. Muutoksen myötä rahastojen omistuksissa tapahtui pieniä muutoksia (esimerkiksi Suomi rahastosta laitettiin Fortum ja Neste pois ja tilalle tulivat Metsä Board ja Tokmanni).

Kuukausisäästäminen Nordnetin kautta

Nordnetissä voit halutessa automatisoida kuukausisäästämisen. Kuukausisäästösopimuksen tekeminen onnistuu seuraavanlaisesti:

Jotta voit automatisoida kuukausisäästämisen, tulee sinun tehdä pankkitililtäsi automaattinen kk-tilisiirto Nordnet-tilillesi. Jos siirto menee tililtäsi esimerkiksi joka kuun 10. päivä, laita kuukausisäästösopimukseen ostopäiväksi esimerkiksi 15. päivä, jotta raha ehtii siirtyä Nordnetiin.

Viitesiirtoa varten tarvitset AINA Nordnet-tilisi viitenumeron, jonka löydät ylävalikosta kohdasta ”Sivuni”, ”Oma profiili” ja ”Tilit”.

Jos Nordnet-tililläsi ei ole rahaa, sen kuukauden sijoitusta ei voida toteuttaa.

Lue kattava oppaamme Nordnet kuukausisäästämisestä. 

Lapselle sijoittaminen Nordnetin kautta

Nordnetin kautta voit myös sijoittaa lapsellesi. Tässä tilanteessa tilin avaaminen onnistuu mikäli molemmat vanhemmat hyväksyvät asian.

Jos vanhemmilla ei ole omaa Nordnet-tiliä, voi tilin avaamisessa mennä hetki, koska käyttäjätunnukset lähetetään postitse. Mikäli vanhemmilla on jo omat Nordnet-tilit, silloin lapsen oma tili ilmestyy vanhemman salkkuun.

Lapsen omalle arvo-osuus- tai osakesäästötilille voi siirtää rahaa joko pankkisiirtona tai sisäisenä siirtona vanhemman omalta Nordnet-tililtä. Huomioi kuitenkin, että lapsen sijoitustililtä EI voi tehdä siirtoa takaisin vanhemman tilille. Lapsen rahat ovat lapsen rahoja. Kannattaa myös huomioida lahjavero, jonka mukaan yksi vanhempi saa antaa lapselle kolmen vuoden aikana maksimissaan 4 999 euroa eli kuukausille jaettuna maksimissaan 138 euroa/kk.

Sijoitusten ostaminen tapahtuu samaan tapaan kuin omallakin tilillä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mikäli lapsen varallisuus kasvaa yli 20 000 euroon, tulee vuosittain tehdä lapsen omistuksista selvitys Digi- ja väestövirastolle. Helpottaaksesi ilmoitusta, voit tulostaa Nordnetistä raportin.

Olemme laatineet aiheeseen liittyen kattavan kirjoituksen: Osakesäästötilin avaaminen lapselle

Nordnet hyvät ja huonot puolet listattuna

Hyvät puolet

Huonot puolet

Nordnetin kulut ja palkkiot

Nordnetin käyttö tarjoaa monipuolisia sijoitusmahdollisuuksia, mutta on tärkeää ymmärtää sijoittamiseen liittyvät kulut. Seuraavaksi käsitellään keskeisiä Nordnetin kuluja:

Uuden tilin perustajalle kaupankäyntikulut ensimmäiset 3kk nolla euroa! Avaa tili

Kaupankäyntikulut – Nordnetin kaupankäyntikulut vaihtelevat sijoitustyyppien ja markkinapaikkojen mukaan. Osakkeiden, ETF:ien ja rahastojen osto- ja myyntitoimeksiantojen yhteydessä peritään yleensä kaupankäyntipalkkio. Nämä kulut voivat vaihdella, ja ne voivat olla prosenttiosuus kaupan arvosta tai kiinteä summa.

Osakkeiden kohdalla Nordnetissä on käytössä portaittainen hinnasto – mitä enemmän osakekauppaa käyt, sen pienempi on kaupankäyntikulu.

Säilytyskulut – Nordnetissä säilytyskulut ovat 0€.

Valuutanvaihto –  Jos käyt pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa veloitetaan valuutanvaihtokulu. Automaattinen valuutanvaihtokulu on 0,25 % kauppasummasta. Halutessasi voit perustaa Nordnetiin oman valuuttatilin, jonka kautta voit tehdä valuutanvaihdon itse, jolloin kulu on 0,075% summasta.

Kustannusarviot – Nordnetissä kauppaa käydessä näet aina kustannusarvion jo ennen kuin teet oston tai myynnin loppuun. Kustannusarvio auttaa hahmottamaan kaupankäynnistä syntyvät kulut ennen päätöksen tekoa. Kustannusarvio löytyy mm. ostotoimeksiantolomakkeesta ks. kuva alta.  

On tärkeää tutustua huolellisesti Nordnetin hinnastoon ennen sijoittamisen aloittamista. Kulut voivat vaikuttaa sijoituksiesi kokonaistuottoon.

Esimerkki kuluista osakekaupassa:

  • Ostat kotimaisia osakkeita 1000 eurolla. Ostopalkkio on 9 euroa (jos käyt aktiivista kauppaa kulu voi olla 3-7€)
  • Ostat amerikkalaisia osakkeita 1000 eurolla. Transaktio- ja valuutanvaihtomaksu noin yhteensä 19 euroa.

 

Esimerkki kuluista rahastokaupassa: 

Ostat Nordnetin Suomi ESG indeksirahastoa 20 eurolla. Kulut ovat 0 euroa.

Ostat Swedbank Robur Technology A -rahastoa 200 eurolla. Merkintäpalkkio 0 euroa. Vuosittaiset juoksevat kulut ovat 1,40%. Annat 200€ olla viisi vuotta rahastossa ja se tuottaa keskimäärin 5% vuodessa. Viiden vuoden jälkeen rahasto-omistuksesi arvo on 255,26 euroa. Jos viiden vuoden juoksevat kulut otetaan huomioon (n. 15€), on arvo lopulta n. 240 euroa.   

 

Esimerkki kuluista ETF-kaupassa:

Ostat L&G Hydrogen Economy UCITS ETF – USD Acc -vetyrahastoa n. 500 eurolla. Transaktio- ja valuutanvaihtomaksu 15 euroa. ETF-rahastoissa voi syntyä myös muita kuluja, kuten spreadi ja juoksevat kulut. Tässä rahastossa spreadi on 0,21% ja juoksevat kulut 0,49%.

Huomioi myös, että myydessäsi sijoituksesi syntyy myynnistä kuluja. 

Onko Nordnet turvallinen ja luotettava alusta?

Nordnet on pörssilistautunut yhtiö, jolla on viranomaisen myöntämä lupa harjoittaa pankkiliiketoimintaa ja arvopaperikauppaa Ruotsin arvopaperimarkkinalakiin nojautuen. Nordnet toimii Ruotsin valvontaviranomaisen, Finansinspektionenin alaisena, joka valvoo Nordnetin toimintaa. Lisäksi Suomen Finanssivalvonta valvoo Suomen toimintoja soveltuvin osin, mm. menettelytapojen osalta. Lähde: Nordnet.fi

Kaikki Nordnetin asiakkaat kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjien varat on turvattu tiettyyn summaan saakka. Enimmäiskorvaussumma on 100 000 euroa per asiakas. Sijoittajansuoja on lisäturva, jonka myötä Nordnet korvaa maksimissaan 250 000 kruunun edestä (eli n. 26 000 euroa) asiakkaalle, mikäli Nordnet on maksukyvytön, eikä saa palautettua asiakkaan arvopapereita.

Nordnetillä on saatavilla suomenkielistä asiakaspalvelua ja tukea, joka auttaa mikäli ilmenee ongelmia. Tukeen saat yhteyden Nordnetin verkkosivujen kautta menemällä alavalikosta löytyvään ”Asiakaspalvelu” -kohtaan ja klikkaamalla ”Ota yhteyttä”. Klikkaa auki kohta ”+En löytänyt vastausta….” ja eteesi avautuu asiakaspalvelunumerot ja muut tiedot, joiden avulla voit ottaa yhteyttä.

Tietoturvallisuuden osalta Nordnetillä on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen, jonka käyttö onnistuu mm. Nordnetin sovelluksen avulla. Kirjautuminen onnistuu joko mobiilivarmenteella, QR-koodilla tai kasvo- tai sormenjälkitunnisteella.

Miksi valita juuri Nordnet?

Jokaisella sijoitusalustalla on omat hyvät ja huonot puolensa. Itse olen sijoittanut Nordnetin kautta viimeiset 10 vuotta ja sinä aikana kaikki on toiminut teknisesti mainiosti. Toki Nordnetissäkin on ollut omat tekniset ongelmansa ja esimerkiksi pörssin romahtaessa alustalla on voinut olla käyttöongelmia, joka todennäköisesti johtuu hetkellisestä suuresta käyttäjäkuormasta, jota sivuston kapasiteetti ei kestä.

Tilin luominen itselle ja lapsille on helppoa sekä sijoitusten ostaminen ja myyminen onnistuu muutamalla klikkauksella ja halutessa sijoittamisen voi täysin automatisoida. Tämä on ollut hyvä työkalu varsinkin kiireisimpinä vuosina.

Nordnet on panostanut uusien sijoittajien tietotason lisäämiseen ja sivustolta löytyy kattavasti oppimateriaalia miten kehittyä sijoittajana – itse olen myös hyödyntänyt materiaaleja reippaasti. Lisäksi Nordnetillä on suosittu, viikoittain ilmestyvä Rahapodi, josta saa kattavasti tietoa missä taloudessa mennään juuri nyt ripauksella huumoria. Rahapodin lisäksi on olemassa myös Trader’s Club, joka tarjoaa enemmän tietoa aktiiviseen treidaamiseen ja siinä kehittymiseen.

Nordnetissä voi avata useita arvo-osuustilejä ja yhden (1) osakesäästötilin. Alun oppimisen jälkeen Nordnetin käyttäminen on erittäin helppoa ja esimerkiksi rahan siirtäminen tilien sisäisesti tapahtuu muutamalla klikkauksella. 

Nordnetillä on saatavilla sovellus, jonka kautta voi seurata omia sijoituksia ja tehdä ostoja ja myyntejä. Itsellä sovellus on aktiivisessa käytössä ja teen suurimman osan ostoista ja myynneistä sen kautta. Esimerkiksi tein viimeisimmän rahastomerkinnän parissa minuutissa samalla kun odotin vanhinta lasta koulun pihassa. 

Suosittelen Nordnetiä lämpimästi, mutta kannattaa toki pohtia omia sijoitustavoitteita ja miettiä onko juuri tämä alusta tavoitteidesi kanssa yhteensopiva. Itselle se on, jollekin muulle ei välttämättä.