lue tämä ja menestyt
lue tämä ja menestyt

Lue tämä, muutut ja menestyt!

Näinhän kaikki otsikoidaan nykyisin. “Tein 150 000 € yhdessä työpäivässä”, “Käy tämä kurssi, muuta asennetta ja rikastut!”, “Päästät vaan irti vanhasta, niin uusi tulee”. Olen seurannut nyt tätä some gamea hetken ja katsonut kulmien alta kauhuissani, miten uusi kurssi ilmestyy, kun toinen katoaa feedistäni.

Yleensä nämä kurssit tarkoittavat hyvää. Osa varmasti onkin! Kursseille tyypillistä on, että niissä etsitään kävijöiden vahvuuksia, osaamista ja edistetään isosti ajattelemisen mielikuvaa. Kaikki ovat oikeasti hyviä ominaisuuksia ja sitten väliin tulee elämä.

Me kaikki ajateltaisiin isosti, myytäisiin omaa osaamista ja oltaisiin itsevarmoja, jos se olisi vain meistä itsestä kiinni. Samaan aikaan me eletään parisuhteen kuvioissa, etsitään sitä oikeaa, kasvatetaan lapsia, maksetaan hajoavia autoja ja asuntoja, luetaan työpaikan yt-neuvotteluista, sairastutaan ja uuvutaan arjen alle. Oman osaamisen myyminen jää, itsevarmuus kolhiintuu ja isosti ajatteleminen on pakko muuttaa pieneen ajatteluun, päivä kerrallaan ajatteluun, koska pankkitilin saldo sanoo niin.

Tekeminen on ainut realistinen tie menestymiseen!

Maailman sivu, halusitte tai ette, fakta on ollut se, että tekemällä tienaa. Mitä enemmän teet töitä, sitä enemmän saat tulosta. Tämä pitää edelleen paikkansa! Voi olla, että jossain vaiheessa, kun olemme tehneet tosi kovasti töitä, myyneet, tulleet torjutuksi tuhansia kertoja, myyneet, ottaneet isoja riskejä, myyneet, valvoneet öitä tehden töitä, myyneet, tehneet kolmea työtä yhtä aikaa, myyneet ja tehnyt kaikki vapaat ja viikonloput töitä tulee lopulta se hetki, kun ei enää tarvitse tehdä töitä, mutta näin ei käy kaikille, eikä aina.

Kuulostan hirveän alas ampuvalta ja olenkin, koska olen niin huolissani tästä buumista, missä kehotetaan hyppäämään uuteen, ilman laskuvarjoa ja varasuunnitelmaa, koska se “vain jarruttaa” isosti ajattelemista. Puhutaan, että verkostot auttaa, mutta ei kukaan verkostosta tule sinua auttamaan keskellä yötä, kun vouti kolkuttelee oven takana ja sinulla ei ole rahaa maksaa!

Ainoa keneen voit uskoa ja luottaa olet sinä itse. Sinä olet itsesi suurin voimavara, osaaminen ja varmuus. Ei kukaan muu. Vain sinä tunnet itsesi ja tiedät, mihin pystyt. Pystytkö tekemään enemmän kuin muut? Koska sitä se menestyminen aina vaatii! Tekemistä! Osaatko jarruttaa ennen uupumista? Sekin olisi nimittäin hyvä taito osata! Pystytkö tekemään keskivahvaa työn jälkeä, täydellisen sijaan? Pystytkö nousemaan ylös yhä uudelleen, kun maailma on painanut sinut alas? Siitä menestymisessä oikeasti on kyse!

Muutoksen tarve pitää ymmärtää itse!

Kun olemme elämämme siinä vaiheessa, että haluamme muutosta niin silloin pitäisi osata pysähtyä ja nauttia!

Se on koko muuttumisen isoin asia, ymmärtää, että haluaa ja tarvitsee muutosta. Sinne muutokseen ei voi motivoida kukaan muu sinua. Et voi ostaa kurssia ja muuttua, vaikka muutoksen myyvät ammattilaiset niin väittävät. Muutoksen alkuruutuun pitää löytää ja motivoitua itse.

Seuraava muutoksen askel on hahmottaa tavoite, pilkkoa se ja sitten kääriä hihat! Asiat muuttuvat ja tapahtuvat hitaasti, siksi ei ole koskaan fiksua jäädä tyhjän päälle. Joku on voinut jäädä tyhjän päälle, selvinnyt ja elää nyt unelmaansa, se on oikein hieno juttu! Valitettavasti niin ei vain tapahdu meille kaikille. Meillä kaikilla ei ole mahdollisuutta heittäytyä tyhjän päälle. Lapset pitää ruokkia ja laskut maksaa joka kuukausi.

Laskuvarjo pelastaa sinut pahimmalta!

Se ei haittaa, sillä on toinenkin tie menestyä! Suosittelen sydämeni syvimmistä sopukoista tekemään hallittuja riskejä. Muuttumaan ja muuttamaan inhimillisesti elämääsi. Miettimään, mitä jos ei. “Mitä jos” ei riko isosti ajattelun kuvaa, vaan on realistista, tuoden sinulle turvaa. Kun olemme turvassa, meidän on helpompi tehdä. Ja mitä menestyminen vaati? Tekemistä!

Älä jätä itseäsi tyhjän päälle! Vaan nosta selkääsi aina laskuvarjo! Jääkaappini ovessa on kortti, jossa lukee “ajattele suuria, nauti pienistä”. Olen itse noudattanut tätä orjallisesti ja olen tosi tyytyväinen elämääni. Tämänhetkinen palkkatyö tuo turvaa, yritysrintamalla on uutta innostavaa, enkä tiedä yhtään millaiset ovat esimerkiksi tämän vuoden syksyn työelämän kuviot. Turvallisuus, innostuvuus ja jännittävyys samassa paketissa! Parasta!

Se, että tajuaa tarvitsevansa muutoksen on jo menestymistä!

Toivon, että nyt ymmärrät mitä menestyminen vaatii ja miten pääsemme sinne. Muistetaan lisäksi se, että mikä minulle on menestymistä, ei ole sinulle menestymistä ja toisinpäin. Menestymisen määrittelee jokainen itse omalla tavallaan. Voit poimia seuraavat kolme kohtaa, jotka auttavat sinua oikeasti eteenpäin muutoksen tiellä, kohti menestystä! Vinkit ovat vieläpä ilmaisia!

  1. Katsele ympärillesi, mitä haluaisit vai onko hyvä näin? Jos löydät jotain mitä haluaisit olla tai saavuttaa, ryhdy selvittämään miten se olisi sinulle mahdollista (elämme Suomessa, mikä tahansa on mahdollista täällä!) Kehitä suunnitelma!
  2. Mikä on sinun plan B. Pidä aina mukana plan B! Mieti mikä on pahinta mitä sinulle voi tapahtua (yleensä vastaus on plan B, joten mitään pahaa ei voi tapahtua). Olet rauhallisempi ja varmempi, kun tiedät, että jos tiput, tiput jaloillesi. (psst. epäonnistuminen on ok!)
  3. Nosta laskuvarjo selkään ja pilko tavoite toteutettaviin osiin. Pitääkö menestyminen aloittaa ensin sivutoimisesti? Tarvitseeko ensin kerätä puskuri? Pitääkö tehdä ensin vähän enemmän töitä? Mikä on seuraava askel? Astu sen kielekkeen yli!

Aseta lisäksi realistinen aikataulu. Ei ole mitään järkeä etsiä päättömästi menestyksen avaimia, jos tie menestykseen syö kaiken voimavaroista talouteesi. On olemassa useita “menestyksen teitä”, joten älä polta itseäsi ja varojasi loppuun ensimmäisellä. Ps. En ole muutosvalmentaja (vielä) HAH! Mutta voit tulla seuraamaan mun touhuja Instagram tililleni @kauppaneuvoksentytar

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Laura

Laura

Laura on oman elämänsä innostuva puuhastelija. Sanavalmis riskinottaja, joka nauttii hyvästä, koruttomasta arjesta ja haaveilee enemmästä. Raha on hallinnut Lauran elämää aina, sillä sitä ei ole ollut ja juuri siksi siitä on ihana puhua ja kirjoittaa. Kahden tytön äitinä Laura haluaa olla mukana rikkomassa lasikattoja. Laura on nyt opintovapaalla palkkatöistä, toimii sairaanhoitaja-yrittäjänä sekä virittelee muuta yritystoimintaa. Luonto, sauna, uni, perhe ja ystävät olisivat ne viisi asiaa, joita ilman Laura ei selviäisi.

Seuraa Instagramissa

Kuuntele Lauran Elämäni yrittäjänä -podcastia

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Lauran aiemmat postaukset

hajauta tulot

Hajautatko tulosi?

Hyvänen aika miten paljon mua ahdistaa raha-asiat juuri tänä syksynä. Oman instani mukaan, en ole

kesäkulut

Kesäkulut osa 1.

Meille on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KESÄ! Tai no, ehkä viime vuoden kesä oli KAIKKIEN AIKOJEN,

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.