uuden elämän ensimmäinen päivä
uuden elämän ensimmäinen päivä

Uuden elämän ensimmäinen päivä

Terveisiä täältä uudesta elämästä. Hyppäsin tänään pois oranvanpyörästä. Ette tunne minua vielä, mutta opitte tuntemaan. Nimeni on Laura ja olen aivan tavallinen ihminen. Oravanpyörässä kyllästyin siihen, että saadakseni kuukausipalkan, minun piti olla tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Aikaani ja taitojani vastaan minulle maksettiin mielestäni kuitenkin niin vähän, että ajatus elämästä, jossa arvostus näkyisi myös euroina alkoi muodostumaan. Tarina on pitkä, enkä aio kyllästyttää teitä sillä, vaan aion avata miten tämä hyppy oli minulle mahdollinen.

Kaikki alkoi siitä, kun pankista soitettiin, että olisi tarjolla rahastosäästämistä, vuosi oli 2013 tai 2015. En tiennyt mitä rahasto edes tarkoitti, mutta jos pankista soitetaan, niin ei se voi olla huono idea. Aloitin ensin 50€/kk, koska olin äitiyslomalla, eikä tuloja tosiaan ollut. Sitten menin töihin ja nostin rahastosäästämisen 100€/kk. Huomaamatta, kivuttomasti, rahastoon alkoi kertyä rahaa. En muista edes mihin rahastoon rahaa meni, tärkeintä minulle oli, etten päässyt kuluttamaan tuota rahaa, ettei se maannut ”säästö”tililläni, josta olisin saanut sen helposti omalla tilisiirrolla siirrettyä kulutukseen. 100 € meni, enkä nähnyt tuota rahaa sen jälkeen.

Hautauskulut yllätti

Vuonna 2019 hautasin isäni ja eteeni, ainoana lapsena, mätkäistiin hautajaiskulut. Onneksi kuluja peittosi myös sukulaiset, mutta sussiunaa!!!!! Siinä hautakiven puhdistusta ja kaiverrusta (ei edes siis hautakiveä) osarilla maksaessa 200€/kk 12kk ajan mietin, että näin ei voi käydä omille lapsilleni! Nyt sitä rahaa on puskettava säästöön ja rahastoihin!

Olen hoitoalalla, joten ylimääräisen rahan hankinta lisä- ja ylitöillä on enemmän kuin helppoa. Vuonna 2020 painoin niin paljon ylitöitä, että puolisoni alkoi jo kyseenalaistamaan, haluanko olla kotona enää ollenkaan. Tietysti halusin, perhe on minulle se kaikkein tärkein. Lapseni ovat koululaisia, joten he ovat kotona iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäisin, eli aina silloin kun minä hoitajana en ole. Joku tässä yhtälössä ei siis kohdannut.

Vaatelakko mahdollisti isomman säästön

Rahaa kertyi hiukan säästöön sekä tilille, että rahastoon. Vuonna 2021 tein vaateiden ostamislakon. Harmittiko kun muut kirmasivat kauniissa kesävaatteissa ja minä menin vähän rikkinäisissä, mitä nyt kaapista olin löytänyt? Harmitti, mutta tiesin, että vaatteet ovat minulle se asia mihin vähiten haluan panostaa ja niiden ostamisesta oli helppo luopua. Vapautui enemmän rahaa säästöön. Rahastoihin säästin jo 150€/kk ja tämän lisäksi pystyin kasvattamaan itselleni ihan pienen puskurin, josta sain tehtyä niitä ”siirto omalle tilille” kun palkkapäivään oli vielä päiviä ja tili oli nollassa.

Vuoden 2021 lopussa rahastoihin oli kertynyt mukavasti, ei tietenkään paljoa, vähän yli 5000€. Vaihdoin pankkia ja rahastot piti ottaa ulos. Yhtäkkiä minulla oli ylimääräistä 5000€, jonka olin itse säästänyt pienistä tuloistani. Mietin, tässäkö se ratkaisu on? Voisin tiputtaa itseni oravanpyörästä tuon pienen rahan kanssa. Jatkaisin töiden tekoa tietenkin, enhän osaa olla tekemättä töitä, mutta voisin valita koska niitä teen ja mitä töitä. En olisi velkaa aikaani kenellekään työnantajalle. Sitten pääsin opiskelemaan YAMK-linjalle. Voisin jäädä siis opintovapaalle irtisanoutumisen sijaan, mikä tuntui turvalliselta.

Ja niin minä tein! Jätin puskuriin 2000 € rahastorahoista, jolloin puskurissa oli yhteensä 3500 €. 3000 € jäljellä olevista rahastorahoista laitoin poikimaan uusille rahastoille. Rahastoihin säästän nyt 175€/kk ja jatkan töiden tekemistä ihan joka päivä, silloin kun minusta tuntuu siltä. Eli en menetä tietenkään kuukausittaisia tulojani.

Halusin vain kertoa tämän esimerkkini siitä, miten helposti rahaa saa säästöön rahastoihin. Kaltaiselleni ”kaikki menee mitä tulee-säästäjille” rahastot ovat enemmän kuin korkoa koroille. Ne ovat mahdollisuus päästä pois oravanpyörästä. Kun suljin tuon oravanpyörän oven, avasin vahingossa uuden. Huomenna aloitan myös digiassarina, en vakituisesti, vaan toiminimiyrittäjänä, pienimuotoisesti. En malta odottaa, mitä uutta opin ja mihin se polku minut vie!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Laura

Laura

Laura on oman elämänsä innostuva puuhastelija. Sanavalmis riskinottaja, joka nauttii hyvästä, koruttomasta arjesta ja haaveilee enemmästä. Raha on hallinnut Lauran elämää aina, sillä sitä ei ole ollut ja juuri siksi siitä on ihana puhua ja kirjoittaa. Kahden tytön äitinä Laura haluaa olla mukana rikkomassa lasikattoja. Laura on nyt opintovapaalla palkkatöistä, toimii sairaanhoitaja-yrittäjänä sekä virittelee muuta yritystoimintaa. Luonto, sauna, uni, perhe ja ystävät olisivat ne viisi asiaa, joita ilman Laura ei selviäisi.

Seuraa Instagramissa

Kuuntele Lauran Elämäni yrittäjänä -podcastia

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Lauran aiemmat postaukset

hajauta tulot

Hajautatko tulosi?

Hyvänen aika miten paljon mua ahdistaa raha-asiat juuri tänä syksynä. Oman instani mukaan, en ole

kesäkulut

Kesäkulut osa 1.

Meille on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KESÄ! Tai no, ehkä viime vuoden kesä oli KAIKKIEN AIKOJEN,

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.