joululeivontaa lasten kanssa
joululeivontaa lasten kanssa

Edullista ja helppoa joululeivontaa lasten kanssa

Meillä on Instagramin puolella käynnissä joulukalenteri, jonka aikana jaamme päivittäin niin taloudellisia kuin myös arkisia vinkkejä. Tänään vuorossa on yhdessä oloa lasten kanssa joululeivonnan parissa. Jouluun kuuluu perinteiset tortut ja piparit, mutta löysimme myös neljä muuta vaihtoehtoa, jotka sopivat lasten kanssa leipomiseen ja yhdessä oloon. Reseptit ovat helppoja yhteisiin leivontahetkiin!

Joulutortut

Ensimmäisenä tulee tietysti mainita perinteiset joulutortut. Aina ei ole pakko tehdä tähden mallisia torttuja, vaan esimerkiksi täältä löytyy erilaisia taitteluvaihtoehtoja, joiden avulla tortuista saa monen näköisiä; lumihiutaleita, enkeleitä, kukkia.. Täytteeksi perinteistä luumuhilloa tai vaikka marmeladia.

Lähde: Rantapallo.fi

Piparit

Piparien tekeminen on ainakin meidän lasten suosikkipuuhaa jouluna. Jokainen koristelee piparinsa omalla persoonallisella tavallaan ja mitä enemmän kuorrutetta, sen parempi. 😅 Kaupan valmiit kuorrutteet ovat omaan makuun liian paksuja ja vaivalloisia ja kuorrute onkin helppo itse valmistaa tomusokerista ja pienestä vesimäärästä. Täältä löytyy hauskoja koristeluideoita.

Jouluvohvelit

Jouluvohvelit? Miksei? Löysin Valion sivuilta kyseisen reseptin ja päätin, että joulukuun aikana kaivan vähällä käytöllä olleen vohveliraudan esiin ja kokkaan näitä lasten kanssa. Katso resepti täältä.

Kuva: Valio

Jouluiset mokkapalat

En ole vielä törmännyt yhteenkään lapseen joka EI pitäisi mokkapaloista. Mokkapalojen päälle voi halutessa porokuvion sijaan ripotella esimerkiksi talvisia lumihiutaleita tai hopeisia strösseleitä. Katso resepti täältä.

Kuva: Valio

Helppo vaniljainen fudge

Itsetehtyä fudgea voi antaa lahjaksi päiväkodin hoitajille, opettajille tai isovanhemmille (tai ihan vaan syödä yhdessä kotosalla lasten kanssa). Löysin anninuunissa.fi tämän vaniljaisen fudge -reseptin, mutta netti on pullollaan erilaisia fudgereseptejä ja makuvaihtoehtoja on monia.

Kuva: Anninuunissa.fi

Sämpyläkuusi

Kuusen muotoinen sämpylä. Miksen tällainen ei ole tullut itselle koskaan mieleen? Joulukuussa sämpyläkuusi kuulostaa kivalta ajatukselta. Reseptin löydät täältä.

Kuva: Yhteishyvä

Joulutunnelmaa joulukuun päiviin!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Päivi

Päivi

Tervetuloa blogini pariin!

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelen sosiaalityöntekijänä.

Kotoa löytyy kolme lasta, puoliso sekä kaksi koiraa.

Kiinnostuksen kohteena ovat yhteiskunnalliset ilmiöt sekä taloudellinen hyvinvointi.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Päivin aiemmat postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.