joululeivontaa lasten kanssa
joululeivontaa lasten kanssa

Edullista ja helppoa joululeivontaa lasten kanssa

Meillä on Instagramin puolella käynnissä joulukalenteri, jonka aikana jaamme päivittäin niin taloudellisia kuin myös arkisia vinkkejä. Tänään vuorossa on yhdessä oloa lasten kanssa joululeivonnan parissa. Jouluun kuuluu perinteiset tortut ja piparit, mutta löysimme myös neljä muuta vaihtoehtoa, jotka sopivat lasten kanssa leipomiseen ja yhdessä oloon. Reseptit ovat helppoja yhteisiin leivontahetkiin!

Joulutortut

Ensimmäisenä tulee tietysti mainita perinteiset joulutortut. Aina ei ole pakko tehdä tähden mallisia torttuja, vaan esimerkiksi täältä löytyy erilaisia taitteluvaihtoehtoja, joiden avulla tortuista saa monen näköisiä; lumihiutaleita, enkeleitä, kukkia.. Täytteeksi perinteistä luumuhilloa tai vaikka marmeladia.

Lähde: Rantapallo.fi

Piparit

Piparien tekeminen on ainakin meidän lasten suosikkipuuhaa jouluna. Jokainen koristelee piparinsa omalla persoonallisella tavallaan ja mitä enemmän kuorrutetta, sen parempi. 😅 Kaupan valmiit kuorrutteet ovat omaan makuun liian paksuja ja vaivalloisia ja kuorrute onkin helppo itse valmistaa tomusokerista ja pienestä vesimäärästä. Täältä löytyy hauskoja koristeluideoita.

Jouluvohvelit

Jouluvohvelit? Miksei? Löysin Valion sivuilta kyseisen reseptin ja päätin, että joulukuun aikana kaivan vähällä käytöllä olleen vohveliraudan esiin ja kokkaan näitä lasten kanssa. Katso resepti täältä.

Kuva: Valio

Jouluiset mokkapalat

En ole vielä törmännyt yhteenkään lapseen joka EI pitäisi mokkapaloista. Mokkapalojen päälle voi halutessa porokuvion sijaan ripotella esimerkiksi talvisia lumihiutaleita tai hopeisia strösseleitä. Katso resepti täältä.

Kuva: Valio

Helppo vaniljainen fudge

Itsetehtyä fudgea voi antaa lahjaksi päiväkodin hoitajille, opettajille tai isovanhemmille (tai ihan vaan syödä yhdessä kotosalla lasten kanssa). Löysin anninuunissa.fi tämän vaniljaisen fudge -reseptin, mutta netti on pullollaan erilaisia fudgereseptejä ja makuvaihtoehtoja on monia.

Kuva: Anninuunissa.fi

Sämpyläkuusi

Kuusen muotoinen sämpylä. Miksen tällainen ei ole tullut itselle koskaan mieleen? Joulukuussa sämpyläkuusi kuulostaa kivalta ajatukselta. Reseptin löydät täältä.

Kuva: Yhteishyvä

Joulutunnelmaa joulukuun päiviin!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Anti Black Friday = Bright Friday

Mitä, jos turhan ostamisen sijaan tekisimme pimeästä perjantaista valoisan? Keräsimme listan parhaista Anti Black Friday vinkeistä, joilla kulutusjuhla muuttuu Bright Fridayksi.

rahastojen kulut

Rahastojen kulut – Millaisia kuluja voidaan periä?

Sijoittamiseen liittyy usein erilaisia kuluja. Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästikin, joten tämän vuoksi on hyvä olla tietoinen, mistä kaikesta rahastoyhtiölle maksaa. Kannattaakin pitää mielessä sanonnat:

arbitraasi

Arbitraasi – Mitä se tarkoittaa?

Luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjaa Rikos ja rahastus, jossa Hämäläinen kertoo tosielämän pahimmista rahahuijauksista. Kuuluisa huijari ja entinen Nasdaqin johtaja Bernard Madoffin kohdalla Hämäläinen

fyysinen vs. synteettinen rahasto

Synteettinen vs. fyysinen rahasto

Mitä eroa on synteettisellä ja fyysisellä rahastolla? Tämä kysymys tulee aiheelliseksi ETF-rahastoa valitessa. Ennen kuin lähdetään sen pidemmälle, kerrataan vielä lyhyesti mikä ETF oikein on?

Jätä kommentti