kesäkulut
kesäkulut

Kesäkulut osa 1.

Meille on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KESÄ! Tai no, ehkä viime vuoden kesä oli KAIKKIEN AIKOJEN, koska oli polttarit ja oli häät, mutta tästä kesästä on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KOULULAISTEN KESÄ! Meillä asuu syksyllä kakkos- ja nelosluokan aloittavat mimmit. Muijat. Tytöt.

Pelaamme nyt kolmatta vuotta kesäbingoa. Toinen on listannut bingoon Linnanmäen ja Visulahden ja toinen Sisumetsän. Kiitos veljeni, joulupukki ymmärsi tuoda Linnanmäen rannekkeet joululahjaksi. á´47€! Onneksi bingosta löytyy uimaretkeä ja kepparihevosten tekemistäkin. Muistan silti omastakin lapsuudesta, että kyllä ne huvipuistoreissut oli parhaita tai ainakin odotettuja kohokohtia.

Päätinkin nyt kesän aluksi listata kaiken tiedossa olevan lasten tekemisen ja syksyn tullen vertailla vähän menneitä kuluja fiilisten kanssa. En tiedä onko sinusta menoja vähän vai paljon. Meille sopivasti nyt tähän hetkeen. Niin kuin aiemmin todettu olen opintovapaalla palkkatöistä ja toimin sivutoimisesti yrittäjänä. Aika ihana kesä mullakin edessä, opinnäytetyötä kirjoittaen. No tässä listaus:

  • Linnanmäki (täällä käyty jo 5.6.) Rahaa meni: 120€! (yllättävän vähän! Lapsilla liput joululahjana)
  • Seurakunnan leiri (täällä käyty jo 15-17.6) Rahaa meni: 50€ (25€/lapsi)
  • Sisumetsä (toinen kävi jo 7.6 Kuoron kanssa 0€, toinen menossa vapaalipulla myöhemmin)
  • Retki yön yli kansallispuiston kupeessa omassa autossa nukkuen. Arvioitu budjetti 100€
  • Viikko tädin mökillä. (Tähän en laske budjettia, koska ollaan kotikaupungissa, eli kuin oltaisiin kotona)
  • Uintiretket lähirannoille. Arvioitu budjetti: 20€/kerta (mahdolliset eväät), ei sis. diesel.
  • Matkailuauto-viikko. Arvioitubudjetti: 2200€ (autovuokra 1400€, 300€ diesel, 500€ käyttö)

Mä niin haluaisin, että parasta kesälomassa olisi autossa nukuttu yö, seurakunnan leiri tai viikko tädin mökillä, mitkä ovat pienen budjetin menoja. Olisi vaan niin ihanaa todeta, ettei sillä rahalla ole merkitystä, että kokemuksia kesästä saa myös pienellä budjetilla (toki kaikilla ei ole tädin/serkun/kaimankummin mökkiä, johon voi vaan itsensä rutata ilmaiseksi). Otan vastaan kuitenkin kaikki fiilikset. Tutkin omiani ja lasten.

Oman lapsuuden kesälomamuistot liittyvät kaikki uimiseen, kavereiden kanssa hengailuun, pyöräilyyn, serkkujen luona kyläilyyn isomassa kaupungissa tai huvipuistoon. Mulla on ollut todella hyvä lapsuus, vaikka olenkin ”lama-perheestä” eikä meillä ollut koskaan rahaa. Ei koskaan! Meillä ei ollut edes omaa autoa moneen vuoteen ja asuttiin maalla, missä oma auto on välttämättömyys! Ennen kuin isä osti muutamalla kahvipaketilla vanhan Fiat Unon! Omaan lapsuuteni peilaten, ilman rahaa tulee myös todella kultaisia muistoja!

Parhaat muistot tulee läsnäololla!

Tänä vuonna uutisista päätellen, moni saattaa olla tiukilla rahan suhteen. Joten jos vanhempana luet tätä, niin älä ota stressiä! Parhaat muistot tulee läsnäololla! Tiedän itse kokemuksesta ja toivon, että tämä kesälomatesti osoittaa sen todeksi! Sen me kuulemme sitten kesäloman ollessa ohi. Siihen on enää (tätä kirjoittaessa) 7,5 viikkoa! Hui, kun aika menee nopeasti! Nyt lukeminen ja kirjoittaminen seis ja nauttimaan kesästä!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Laura

Laura

Laura on oman elämänsä innostuva puuhastelija. Sanavalmis riskinottaja, joka nauttii hyvästä, koruttomasta arjesta ja haaveilee enemmästä. Raha on hallinnut Lauran elämää aina, sillä sitä ei ole ollut ja juuri siksi siitä on ihana puhua ja kirjoittaa. Kahden tytön äitinä Laura haluaa olla mukana rikkomassa lasikattoja. Laura on nyt opintovapaalla palkkatöistä, toimii sairaanhoitaja-yrittäjänä sekä virittelee muuta yritystoimintaa. Luonto, sauna, uni, perhe ja ystävät olisivat ne viisi asiaa, joita ilman Laura ei selviäisi.

Seuraa Instagramissa

Kuuntele Lauran Elämäni yrittäjänä -podcastia

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Lauran aiemmat postaukset

hajauta tulot

Hajautatko tulosi?

Hyvänen aika miten paljon mua ahdistaa raha-asiat juuri tänä syksynä. Oman instani mukaan, en ole

kesäkulut

Kesäkulut osa 1.

Meille on tulossa KAIKKIEN AIKOJEN KESÄ! Tai no, ehkä viime vuoden kesä oli KAIKKIEN AIKOJEN,

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.