Lomailu ulkomailla – Mihin panostan ja missä pihistän
Lomailu ulkomailla – Mihin panostan ja missä pihistän

Lomailu ulkomailla – Mihin panostan ja missä pihistän?

Loma lähestyy! Alle viikko ja saa pakata kimpsut ja kampsut, lentää lämpöön ja upottaa varpaat kuumaan hiekkaan.

Lomailu on kerrassaan mukavaa puuhaa ja siihen liittyy vahvasti myös raha, joten halusin listata mihin ulkomailla lomaillessa panostan ja missä pihistän.

Näihin panostan

Mukava majoitus:

Mukava majoitus on kaiken A ja O. Kun lähden metsästämään lomakohdetta, minulla on siinä kohtaa jo tarkasti mielessä tietyt kriteerit millaisessa paikassa haluan olla ja millaisessa en. Maksan mieluummin hyvästä ja mukavasta majoituksesta ja pihistän muusta kulutuksesta.

Selvitän aina majoituksen luokituksen ja majoittujien antamat arvosanat ja niiden keskiarvon. Saatan myös tutkia arvosteluja useiden eri sivustojen kautta. Lisäksi tutkin aina majoituksen omat somekanavat, verkkosivut ja etsin eri paikoista kohdekuvia.

Aina ei minullakaan mene putkeen! Mikään ei ole niin tylsää kuin saapua kohteeseen ja huomata, ettei kohde ole yhtään sellainen kuin sen oli ajatellut olevan. Viime kerralla tutkiminen jäi kiireen vuoksi hieman vajaaksi ja hotellin ympäristö ei ollut kovin houkutteleva. Viereisellä tontilla ammotti kesken jäänyt työmaa ja lähellä oleva tivoli käynnistyi aina ilta kahdeksan jälkeen ja oli auki puoleen yöhön saakka. Tivolista kantautui huoneeseen kiljumista ja kovaa musiikkia. Muuten tämä ei olisi haitannut, mutta menen lomalla nukkumaan yleensä ysin maissa, joten…. Tämänkin olisin voinut välttää jos olisin tutkinut kohdetta tarkemmin.

Ruoka ja juoma:

Ruoka on toinen tärkeä asia. Jos valitsen majoituksen yhteydessä esimerkiksi puolihoidon tai All Inclusiven niin syynään todella tarkasti millaista palautetta ruoka on saanut aiemmilta majoittujilta. Lisäksi tutkin ruokakuvia. Olen ruokaihminen ja nautin syömisestä, joten ruoan tulee olla hyvää ja monipuolista.

Matkavakuutus:

Vakuutuksen ottaminen on omalla kohdalla itsestäänselvyys. Matkavakuutuksesta on ollut iso apu mm. silloin kun melkein koko perhe sairastui vatsatautiin ja yksi lapsistamme meni niin huonoon kuntoon, ettei meinannut pysyä tajuissaan.

Kun hakee ulkomailla hoitoapua, ensimmäiseksi kysytään vakuutuspapereita, jotta voi päästä hoitoon. Vakuutusten hinta on yleensä vain joitakin kymppejä, mutta se maksaa itsensä takaisin jo pelkästään tuomallaan mielenrauhalla vaikka vakuutukselle ei olisi tarvetta.

Vakuutusehtoihin kannattaa perehtyä tarkasti ja tietää, mitä vakuutus kattaa jos jotain käy ennen lomaa tai loman aikana.

Omatoimiset aktiviteetit ja elämykset:

Jo monta viikkoa ennen lomaa alan selvitellä kohteen tarjontaa ja mihin paikan päällä kannattaa mennä ja mitä kokea. Selvitän myös mahdollisia liikenneyhteyksiä ja miten pääsen julkisilla kohteisiin. Tämä on oma elämyksensä. Ulkomailla julkisilla liikkuessa olen oppinut ymmärtämään, että esimerkiksi bussiaikataulut ovat oma juttunsa ja se, että bussi tulee paikalle – on oma juttunsa. Kerran koin myös niin vauhdikkaan taxielämyksen Teneriffalla, että hetkellisesti luulin olevani ralliauton kyydissä…

Omatoimisissa aktiviteeteissa rahaa kuluu yleensä pyörien vuokraamiseen tai esimerkiksi pääsylippuihin. Olen hemmottelua rakastava ihminen, joten rahaa voi kulua myös hierontaan, manikyyriin tai jalkahoitoihin.

Näissä pihistän lomalla

Kuljetukset ja majoitus ennen itse loman alkua:

Varaan loman yleensä hyvissä ajoin useita kuukausia ennen ja alan samalla metsästää halpaa hotellia ja junalippuja. Hotellilla tarkoitan tässä kohtaa sitä majoitusta, jossa käydään pelkästään nukkumassa ja josta lähdetään aamulla aikaisin lentokentälle. Jostain syystä omat lennot lähtevät aina aikaisin aamulla, joten matkaan tulee lähteä jo edellisenä päivänä, koska en asu pääkaupunkiseudulla.

Tällä kertaa varasimme majoituksen noin kilometrin päästä lentokentältä. Majoitus maksoi noin 60€ ja se ei sisällä aamupalaa. Lisäksi sain hankittua junaliput edulliseen hintaan.

Istumapaikat lentokoneessa:

Halutessa lentokoneessa voi valita itsellensä istumapaikan ja se kustantaa meno-paluulta noin 50€/hlö. Koen jotenkin täysin turhaksi, että maksaisin lentolipun lisäksi vielä erikseen istumapaikasta, jotta saisin päättää missä päin lentokonetta istun. Viime lennolla meidät sijoitettiin matkakumppanin kanssa eri puolille lentokonetta ja ihan hyvin lento meni vaikkemme päässeet vierekkäin. Katselin rauhassa elokuvia ja kudoin villasukkaa.

Ruoat lennolle:

Pitkällä lennolla varaan lennon (esim. 7h), mutta lyhyellä lennolla pärjää hyvin välipalallakin. Lämpimät ateriat ovat yleensä hinnaltaan noin 25e/hlö ja sisällöltään ne ovat melko onnettomia. Tuleva lento on noin 4h, joten lämpimälle aterialle ei ole tarvetta.

Koska olen kahvi-ihminen, tämän vuoksi aina sorrun ostamaan lentokentältä ylikallista, pahaa kahvia. Välipalan ostan yleensä kioskilta, koska eväiden tekeminen on jo edellisen päivän matkustamisen takia haastavaa. Yleensä mukana on myös tyhjä vesipullo, jonka täytän vesipisteellä turvatarkastuksen jälkeen.

Kohteessa turhan sälän ostaminen ja tuliaiset:

Jos päätän ostaa tuliaisia, koitan ostaa jotain tarpeellista ja sellaista, jonka tiedän tulevan käyttöön. Koitan valita jotain paikallisesti tuotettua herkkua, mausteita, saippuaa tai vaikka keramiikkaa…

Kerran ostin Kreikasta aivan ihanasta pienestä puodista paikanpäällä tehdyn, kauniin savikynttelikön. Harmillisesti se meni pallopelien myötä myöhemmin rikki ja harmitus oli suuri (näin tietää ostaneensa jotain mikä on tuottanut itselle paljon iloa). Olen koittanut etsiä samantyylistä, mutten ole löytänyt mistään. Jos joskus löydän, varmasti ostan.

Turhat, kojuissa myytävät muovisälät jätän ostamatta.

Kalliit matkatoimiston järjestämät aktiviteetit:

Varsinkin jos menee pakettilomalle, saatavilla on monenlaisia matkatoimiston järjestämiä retkiä ja kokemuksia. Yleensä jätän nämä välistä ja sen sijaan olen ennakkoon selvittänyt mihin voi itse omatoimisesti mennä ja mitkä kohteet ovat suosittuja.

Matkatavarat:

Aina aiemmin olen ottanut jokaiselle ruumaan menevän matkalaukun, mutta tulevalla lomalla päätimme selvitä yhdellä matkalaukulla (kaksi ihmistä). Vuosien saatossa olen melko hyvin oppinut pakkaamaan mukaan vain tarpeelliset tavarat, joten uskon, että pärjäämme oikein hyvin yhdellä matkalaukulla.

Olipa kiva listata pihistykset ja panostukset. Tuleva lomamme on tällä kertaa viikon pakettimatka, joka sisältää kaikki ruoat, joten uskon että rahan kulutus tulee olemaan melko vähäistä. Ajattelin tehdä loman jälkeen koosteen, jossa kerron lomasta ja toteutuneista kuluista lisää, joten pysy kuulolla.

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1
+1
6
+1
0
+1
0

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Merita

Merita

Tervetuloa blogiini!

Olen @naisetpuhuurahasta tiimin perustaja ja intohimoinen rahapuheen kasvattaja.

Sijoittamisen aloitin vuonna 2013 eli tänä vuonna tuli täyteen kymmenen vuotta.

Blogissa pääset seuraamaan sijoitusmatkaani sekä salkkuni ja tavoitteideni kehittymistä.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Meritan aiemmat postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.