Luonnokosmetiikan monet mahdollisuudet

*julkaisu sisältää mainoslinkin Natural Goods Companyn sivuille

Meiltä kaikilta löytyy varmasti kaapista monenlaisia tuotteita ihomme hoitoon. Omaa kosmetiikkavalikoimaa kerryttäessä on mahdollisuus ajatella myös omaa rahapussia; kun löydät itsellesi sopivat tuotteet, tiedät mitä tarvitset ja säästyt hutiostoilta. Jos tuntuu että omalle iholle parhaiden tuotteiden löytäminen on hankalaa, pyydä apua ammattilaiselta eli kosmetologilta. Meidän jokaisen iho on yksilöllinen, se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Lisäksi omat arvot voivat vaikuttaa siihen, millaisia ostopäätöksiä teemme. Oma purnukkuhylly wc-kaapissa meni uusiksi kun löysin luonnonkosmetiikan. Ympäristö, puhdas ravinto, kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat itselle tärkeitä arvoja, joita olen pyrkinyt huomioimaan myös hankintoja tehdessä.

”Itselle sopivien tuotteiden löytäminen säästää myös lompakkoa, kun vältyt turhilta hutiostoilta. Tuotevalikoiman ei tarvitse olla suuri, pyydä tarvittaessa apua tuotteiden valintaan ammattilaiselta.”

Vaikka luonnonkosmetiikka on ollut käytössä jo useita vuosia, törmäsin ihan uusiin termeihin vieraillessani Natural Goods Companyn sivuilla. Heidän sivustoiltaan löytyy kategoriat: Suomalaiset tuotteet, vegaaniset tuotteet, zero waste tuotteet ja hiilineutraalit tuotteet.

Näistä tietysti suomalaisuus, vegaanisuus ja zero waste ovat itselle tuttuja termejä, mutta en ole ennemmin törmännyt hiilineutraaliin kosmetiikkaan! Kotimaisuus on tietysti tärkeä arvo suomalaisen työn puolesta sekä siksi, että kotimaassa valmistettuja tuotteita ei tarvitse kuljettaa niin pitkiä matkoja. Natural Goods Companyn kotimaiset tuotemerkit ovat Taika, Four Reasons ja Luonkos.

  • Taika– tuotemerkin tuotteet ovat kotimaisia, hiilineutraaleja ja vegaaneja. Tuotteet sisältävät koivumahlaa, ksylitolia sekä kasviöljyjä.
  • Four Reasons – sarja on vegaaninen hiustenhoitosarja, jota Natural Goods Companyn sivuilla kehutaan hinta-laatusuhteeltaan mainioksi. Tätä aion ainakin itse testeta, jos tuotteista löytyisi apu itsepäisille luonnokiharille hiuksilleni.
  • Luonkos on tunnettu kakuistaan! Näitä olen monesti ihastellut, mutta vielä en ole kakkuja testannut. Tuotteet ovat vegaanisia ja valmistetaan käsityönä Naantalissa. Lisäksi ne on pakattu Kotkamillsin uudesta muovittomasta ja biohajoavasta kartongista valmistettuun pakkaukseen.

”Suomalainen tuote on hyvä valinta. Silloin ostat tuotantoketjultaan läpinäkyvän ja eettisesti varman tuotteen, joka tukee suomalaista työllisyyttä, hyvinvointia ja osaamista.”

Natural Goods Company

Zero waste

Zero waste tuotteiden taustalla on nimensä mukaan ajatus jätteiden nollahukalle. Zero waste – ajattelun lähtökohta on kierrätyksessä sekä minimalismissa. Zero waste -ideologiaan sopivat tuotteet on kehitetty siten, että niistä kertyy mahdollisimman vähän jätettä. Osasta tuotteita ei jää lopuksi jäljelle palaakaan, osa kestää käytössä käytännössä ikuisesti ja osa hyödyntää tuotannossaan muuten hävikkiin joutuvia materiaaleja, kuten esimerkiksi kierrätettäviä materiaaleja. Vaikka itse en kovin minimalisti olekkaan, huomaan omistavani monia tuotteita, jotka sopii Zero waste – ajattelutapaan. Omasta kaapista löytyy Geisha shaver, kuukuppi, kestovanulaput sekä myös palasaippuat ja shampoopalat on olleet meillä käytössä.

Natural Goods Companyn Zero waste – tuotemerkit ovat Nurme, Luonkos, Geisha ja Ibero.

  • Nurme on pieni Virolainen perheyritys, joka on tunnettu palasaippuoistaan. Valikoimaan kuuluu myös muitakin, laadukkaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.
  • Geisha valmistaa sheivaukseen käytettäviä zero waste – tuotteita. Teräksiset höylät ovat ekologinen vaihtoehto muovisille kertakäyttöhöylille.
  • Ibero käyttää tuotteidensa valmistuksessa kierrätysmateriaaleja. Esimerkkinä meikkisivellin, jonka varsi on valmistettu käytetyistä kahvinpuruista ja biohajoavasta, vegaanisesta PLA-muovista, tai Eco Friendly –hiusharjat, joiden varsimateriaali on nopeasti kasvavaa MOSO-bambua. Bambun viljelyssä ei tarvita lannoite- eikä torjunta-aineita ja siksi se on puuta ekologisempi valinta. Varsibambun käyttö ei myöskään vie pandoilta ruokaa, sillä pandat käyttävät ravinnokseen vain sellaista bambua, joiden lehtiä ne yltävät syömään. 

Hiilineutraali kosmetiikka

Hiilineutralius tarkoittaa hiilidioksidipäästöjen minimoimista tai tasapainottamista siten että päästöt olisi lähellä nollaa. Hiilineutraalius otetaan huomioon tuotteetn valmistus- ja tuotantoprosessissa, sekä kuljetuksessa. Hiilineutraaliuteen voi pyrkiä hyvittämällä päästöjä erilaisiin rahastoihin, kuten Carbon Fund. Tuotteet voivat olla myös hiilinegatiivisia! Ja vaikka hiilineutraalit tuotteet olivat itselle uusi juttu, on niitäkin jo sattumalta päätynyt kosmetiikkahyllylleni. Essen ja Laveran kosmetiikka on löytynyt myös minun kaapistani.

Natural Goods Companyn hiilineutraalit tuotemerkit ovat Alima Pure, Taika, Esse Probiotic Skincare, Neals’s Yard Remedies ja Lavera.

  • Alima Pure on yhdysvaltalainen luonnonkosmetiikan mineraalimeikkisarja. Hiilineutraalin siitä tekee se, että yritys kompensoi hiilijalanjälkeään mm. istuttamalla puita Carbonfund.orgin kautta.
  • Neal’s Yard Remedies on englantilainen luonnonkosmetiikan ja ekotuotteiden edelläkävijä. Sertifioidusti hiilineutraalina yrityksenä he keskittyvät jatkuvasti parantamaan toimintaansa ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kaikki tuotteet valmistetaan heidän omassa ekologisessa tehtaassaan ja suurin osa käytetyistä raaka-aineista viljellään luomulaatuisesti.
  • Lavera on saksalainen perheyritys, joka on valmistanut luonnokosmetiikkaa vastuullisesti jo 30 vuoden ajan.

”Valitsemalla hiilineutraalin tuotteen autat ihmiskuntaa ponnistelemaan maapallon lämpenemistä ja ympäristökatastrofeja vastaan. Yritetään yhdessä taittaa päästöjen kasvua ja ehkäistä ilmastonmuutoksen karkaamista hallitsemattomaksi.

Natural Goods Company

Natural Goods Companyn valikoimasta löydät laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Lisäksi valikoimassa myös meikkejä ja miesten tuotteita.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Anti Black Friday = Bright Friday

Mitä, jos turhan ostamisen sijaan tekisimme pimeästä perjantaista valoisan? Keräsimme listan parhaista Anti Black Friday vinkeistä, joilla kulutusjuhla muuttuu Bright Fridayksi.

rahastojen kulut

Rahastojen kulut – Millaisia kuluja voidaan periä?

Sijoittamiseen liittyy usein erilaisia kuluja. Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästikin, joten tämän vuoksi on hyvä olla tietoinen, mistä kaikesta rahastoyhtiölle maksaa. Kannattaakin pitää mielessä sanonnat:

arbitraasi

Arbitraasi – Mitä se tarkoittaa?

Luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjaa Rikos ja rahastus, jossa Hämäläinen kertoo tosielämän pahimmista rahahuijauksista. Kuuluisa huijari ja entinen Nasdaqin johtaja Bernard Madoffin kohdalla Hämäläinen

fyysinen vs. synteettinen rahasto

Synteettinen vs. fyysinen rahasto

Mitä eroa on synteettisellä ja fyysisellä rahastolla? Tämä kysymys tulee aiheelliseksi ETF-rahastoa valitessa. Ennen kuin lähdetään sen pidemmälle, kerrataan vielä lyhyesti mikä ETF oikein on?

Jätä kommentti