psykologinen pääoma
psykologinen pääoma

Psykologinen pääoma

Me puhutaan paljon rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta, mutta psykologista pääomaa ei kannata missään nimessä unohtaa. Mitä tämä psykologinen pääoma oikein on?

Psykologinen pääoma on ihmisen oma voimavara. Se tarkoittaa mm. itseluottamusta, sinnikkyyttä, toivoa ja optimismia tulevaisuutta kohtaan. Meidän pääkopan sisus ja yleinen olemus viestii psykologisesta pääomastamme. Me kannetaan sitä koko olemuksessamme. Se on kokonaisuus, joka näkyy mm. meidän asenteessa, hengityksessä ja miten astumme sisään huoneeseen ja olemme eri tilanteissa. Psykologinen pääoma heijastuu vahvasti omiin suorituksiin ja onnistumisiin.

Psykologinen pääoma vaikuttaa isosti meidän elämään, onnellisuuteen ja vaurastumiseen, kuten myös siihen, millaisia johtopäätöksiä muut ihmiset saattavat meistä ensinäkemältä tehdä.

Kantavana tekijänä itseluottamus

Psykologisen pääoman kantava tekijä on ITSELUOTTAMUS ja se, miten luotamme omiin kykyihin ja taitoihin selviytyä eri tilanteissa ja haasteissa.

Psykologinen pääoma on avainasemassa varsinkin silloin kun elämä koettelee. Hyvinä päivinä on helppo nähdä ilot, onnet ja mahdollisuudet, mutta heikompina hetkinä oma psykologinen pääoma nousee suurempaan rooliin.

Jos ajattelit, että psykologinen pääomasi on heikolla tasolla, nyt seuraa kaikista paras uutinen: psykologista pääomaa voi kehittää, sitä voi treenata ja sitä voi lisätä. Ja sitä totta tosiaan kannattaakin lisätä, koska psykologisella pääomalla on vaikutuksensa meidän energisyyteen, terveyteen, luovuuteen ja ihmissuhteiden laatuun. Samalla psykologisen pääoman lisäämisen avulla voi onnistua vähentämään stressiä, ahdistusta ja kyynisyyttä omaa elämää ja itseä kohtaan.

Psykologista pääomaa voi lähteä lisäämään mm. vaalimalla hyviä ihmissuhteita, liikunnan harrastamisella, sopivien rutiinien luomisella, hakemalla tarkoituksellisesti positiivisia tunteita, lisäämällä kiitollisuutta ja varmistamalla, että myönteisten kokemusten suhde olisi suurempi negatiivisiin nähden.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Anti Black Friday = Bright Friday

Mitä, jos turhan ostamisen sijaan tekisimme pimeästä perjantaista valoisan? Keräsimme listan parhaista Anti Black Friday vinkeistä, joilla kulutusjuhla muuttuu Bright Fridayksi.

rahastojen kulut

Rahastojen kulut – Millaisia kuluja voidaan periä?

Sijoittamiseen liittyy usein erilaisia kuluja. Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästikin, joten tämän vuoksi on hyvä olla tietoinen, mistä kaikesta rahastoyhtiölle maksaa. Kannattaakin pitää mielessä sanonnat:

arbitraasi

Arbitraasi – Mitä se tarkoittaa?

Luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjaa Rikos ja rahastus, jossa Hämäläinen kertoo tosielämän pahimmista rahahuijauksista. Kuuluisa huijari ja entinen Nasdaqin johtaja Bernard Madoffin kohdalla Hämäläinen

fyysinen vs. synteettinen rahasto

Synteettinen vs. fyysinen rahasto

Mitä eroa on synteettisellä ja fyysisellä rahastolla? Tämä kysymys tulee aiheelliseksi ETF-rahastoa valitessa. Ennen kuin lähdetään sen pidemmälle, kerrataan vielä lyhyesti mikä ETF oikein on?

Jätä kommentti