Sisusta säästeliäästi!

Alla oleva teksti on tehty yhteistyössä AINOA sisustamon Aino Havukaisen kanssa.

”Olen Havukaisen Aino, A I N O A sisustamon perustaja, stailaaja ja sisustussuunnittelija Tampereelta. Minua työssäni inspiroi luonnonmateriaalit sekä kierrätys lähes kaikessa mitä teen. Upean aarteen voi löytää vaikkapa roskalavalta, eikä se vie tuotteen arvoa pois – päinvastoin. Tarinat tavaroiden ja kalusteiden takana tekee kodista oman #jokatilallaontarina

Moni uudistaa keväisin kotia, sillä kesän kynnyksellä halutaan uutta ja freesiä ilmettä. Toivon suomalaisten sisustamiseen lisää leikkisyyttä.

Seuraavilla valinnoilla, voit säästää rahaa ja saada uutta kivaa kotiin harkiten: Näin teet järkeviä sisustusvalintoja ja säästät.

Uusi kotisi sisustustekstiilit

Tämä on edullinen tapa vaihtaa kotisi ilmettä. Suosi luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa: ne kestävät pidempään käytössä, hengittävät ja tuntuvat mukavammilta iholla. Tekstiilien monikäyttö: Verhon voi muuttaa helposti silittämällä keittiön pöytäliinaksi ja pellavaisen pöytäliinan voi halutessaan ottaa kesällä osaksi makuuhuoneen petausta.

Jos mielit ostaa uutta mattoa keittiöön tai makuuhuoneeseen, VARO HERÄTEOSTOJA! Mittaa maton tarve tilaan, mieti väri harkiten olemassa olevien sävyjen rinnalle. Älä vain osta uutta mattoa, koska kuosi tai väri on kiva! Usein ostetaan liian pieni matto huonekokoon ja kalusteisiin nähden. Maton materiaalia valitessa mieti käyttötarkoitusta. Eteiseen tekninen matto, makuuhuoneeseen jalan alle luonnonvillaa jne.

Oikea mitoitus

Varmista, että olet mitannut tarvittavan tilan ja pohtinut valmiiksi, minkä kokoisen sohvan tai pöydän tilaan ja tarpeisiisi tarvitset. Lopputulos on viihtyisä, eikä kotiin jää ns. hukkatilaa. Mieti kalusteen tarve käytön kannalta: kuinka moni käyttää ruokapöytää tai sohvaa päivittäin ja minkä muotoinen kaluste sopii huoneeseesi. Korkeat tilat: suuret elementit tuovat viihtyisyyttä. Pienet kapeat tilat: sirot huonekaluvalinnat kannattavat. Voit säästää maltillisella valmistelulla monta virheostoa ja EUROJA vuosien mittaan.

SUOSI suomalaista designia

Suomalaisen muotoilun klassikot ja lasiesineet ovat taas täällä. Jos ostat, osta kotimaista uutena tai käytettynä. Nämä tuotteet myös pitävät arvonsa jatkossa ja ilahduttavat omassa kodissa vuodesta tai kaudesta toiseen.

Hankintoja tehdessä muista pidä mielessä kodin PUNAINEN LANKA: Vaikka ostoksilla tulisi vastaan ihanista ihanin pörrötyyny, pyöreä kaislamatto tai veikeä pieni sivupöytä, pysähdy ja mieti: sopiiko se myös omaan kotiisi ja kalusteisiin, joita sinulla jo on? Taas säästät rahaa tulevia harkitumpia hankintoja varten. Osta harkiten ja harvoin merkityksellisiä sisustustuotteita, joista voit nauttia pitkään. Kukkaron lisäksi säästät harkitsevalla kuluttamisella luontoa.

Alekampanjat kannattaa hyödyntää verkkokaupoissa ja odottaa, kunnes oma suosikkituote on alennuksessa. Muutaman kuukauden odotuksella voi parhaimmillaan säästää satoja ellei tuhansia euroja ja huonekaluvalinnasta tulee entistä harkitumpi.

Hulluttele pienillä, älä suurilla!

Heräteostokset kannattaa suunnata sisustustuotteissa mm. servietteihin, kynttilöihin ja mm. erilaisiin huonetuoksuihin, jotka kuluvat käytössä, ja nauttia niistä heti. Turvallista!

 Tee design-haaveistasi totta!

Jos olet jo kauan toivonut yhtä yksittäistä design-klassikkoa kotiisi, säästä rahaa, kunnes saat haavekalusteesi! Sijoitus laadukkaaseen kalusteeseen kannattaa. Katseen vangitseva valaisin keittiön katossa tai oma lempinojatuoli kotimaisena työnä tuottaa varmasti iloa toimivuudellaan vuosiksi eteenpäin. Ps. Kalusteen arvo säilyy, jos päätätkin vaihtaa kalusteen vuosien päästä.

Jos jokin huonekalu mietityttää kotonasi, kannattaa kääntyä sisustusammattilaisen puoleen. Sisustussuunnittelijan tai neuvojan vinkit ja suunnitteluapu voi säästää sinulta paljon aikaa ja vaivaa. Mm. sisustuskonsultaation avulla saat ammattimaiset ehdotukset uuden kalusteen hankinnassa. Huonekalu tai tekstiili on heti ensimmäisellä ostolla sopiva tilaan ja sinun käyttöösi. Voit vain nauttia hankinnasta.

Sisustuksen iloa ja hyviä ostopäätöksiä toivottaa Aino, AINOA sisustamolta! 

Tutustu AINOA-verkkosivuihin

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.