Taloudellinen hyvinvointi

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yksi osa on taloudellinen hyvinvointi. Raha on asia, joka pyörii meidän monen mielessä jatkuvasti – koska raha on meille tärkeä ja me tarvitsemme sitä ihan jatkuvasti. Raha mahdollistaa meille paljon, ja jokaisella meistä on omat toiveet ja näkemykset siitä mitä elämältämme haluamme.

Jos raha-asiat ovat huonolla mallilla, aiheutuu siitä usein ylimääräistä stressiä. Jatkuva stressi kuormittaa meitä, ja näin voi vaikutukset myös heijastua kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Oman talouden hallinnassa on syytä muistaa myös itsensä – meistä jokainen kaipaa joskus hemmottelua. Vaikka eläisimme säästeliäästi ja pyrkisimme kuluttamaan vähän, muista silti joskus itseäsikin. Aina ei hemmottelun tietenkään tarvitse olla mikään valtavan kallis ostos tai muu sijoitus itseensä – riittää että teko on sellainen, että se tukee sinun hyvinvointiasi.

Aseta itsellesi tavoitteet ja pyri työskentelemään niitä kohti!

Kolme vinkkiä taloudelliseen mielenrauhaan

1. Ota oma talous haltuun – kun tiedät tulot ja menot, pystyt paremmin ennakoimaan ja arvioimaan rahankäyttöä. Mietin olisiko jotain mistä voisit säästää, tai jotain mihin haluaisit panostaa?

2. Älä murehdi menneitä. Me kaikki on tehty virheitä, heräteostoksia, jopa saatettu olla isossakin pulassa rahan kanssa. Tärkeää on olla itselleen armollinen, esimerkiksi itsensä syyttely aiemmista heräteostoksista ei auta – pyri toimimaan jatkossa viisaammin kuin edellisellä kerralla

3. Puhu, pyydä apua kun sitä tarvitset. Jos tuntuu että raha-asiat on solmussa, kysy apua joltain. Yksin asian murehtiminen ei aina riitä. Tai jos haluat jotain enemmän (kuten vaikka sijoittaa rahojasi) muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle, on näihinkin tilanteisiin apua tarjolla.

Käy kurkkaamassa suosittelemamme valmennukset, niistä voit löytää apua oman talouden tasapainottamiseen sekä sijoittamisen aloittamiseen.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Anti Black Friday = Bright Friday

Mitä, jos turhan ostamisen sijaan tekisimme pimeästä perjantaista valoisan? Keräsimme listan parhaista Anti Black Friday vinkeistä, joilla kulutusjuhla muuttuu Bright Fridayksi.

rahastojen kulut

Rahastojen kulut – Millaisia kuluja voidaan periä?

Sijoittamiseen liittyy usein erilaisia kuluja. Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästikin, joten tämän vuoksi on hyvä olla tietoinen, mistä kaikesta rahastoyhtiölle maksaa. Kannattaakin pitää mielessä sanonnat:

arbitraasi

Arbitraasi – Mitä se tarkoittaa?

Luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjaa Rikos ja rahastus, jossa Hämäläinen kertoo tosielämän pahimmista rahahuijauksista. Kuuluisa huijari ja entinen Nasdaqin johtaja Bernard Madoffin kohdalla Hämäläinen

fyysinen vs. synteettinen rahasto

Synteettinen vs. fyysinen rahasto

Mitä eroa on synteettisellä ja fyysisellä rahastolla? Tämä kysymys tulee aiheelliseksi ETF-rahastoa valitessa. Ennen kuin lähdetään sen pidemmälle, kerrataan vielä lyhyesti mikä ETF oikein on?

Jätä kommentti