Taloudellinen hyvinvointi

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin yksi osa on taloudellinen hyvinvointi. Raha on asia, joka pyörii meidän monen mielessä jatkuvasti – koska raha on meille tärkeä ja me tarvitsemme sitä ihan jatkuvasti. Raha mahdollistaa meille paljon, ja jokaisella meistä on omat toiveet ja näkemykset siitä mitä elämältämme haluamme.

Jos raha-asiat ovat huonolla mallilla, aiheutuu siitä usein ylimääräistä stressiä. Jatkuva stressi kuormittaa meitä, ja näin voi vaikutukset myös heijastua kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Oman talouden hallinnassa on syytä muistaa myös itsensä – meistä jokainen kaipaa joskus hemmottelua. Vaikka eläisimme säästeliäästi ja pyrkisimme kuluttamaan vähän, muista silti joskus itseäsikin. Aina ei hemmottelun tietenkään tarvitse olla mikään valtavan kallis ostos tai muu sijoitus itseensä – riittää että teko on sellainen, että se tukee sinun hyvinvointiasi.

Aseta itsellesi tavoitteet ja pyri työskentelemään niitä kohti!

Kolme vinkkiä taloudelliseen mielenrauhaan

1. Ota oma talous haltuun – kun tiedät tulot ja menot, pystyt paremmin ennakoimaan ja arvioimaan rahankäyttöä. Mietin olisiko jotain mistä voisit säästää, tai jotain mihin haluaisit panostaa?

2. Älä murehdi menneitä. Me kaikki on tehty virheitä, heräteostoksia, jopa saatettu olla isossakin pulassa rahan kanssa. Tärkeää on olla itselleen armollinen, esimerkiksi itsensä syyttely aiemmista heräteostoksista ei auta – pyri toimimaan jatkossa viisaammin kuin edellisellä kerralla

3. Puhu, pyydä apua kun sitä tarvitset. Jos tuntuu että raha-asiat on solmussa, kysy apua joltain. Yksin asian murehtiminen ei aina riitä. Tai jos haluat jotain enemmän (kuten vaikka sijoittaa rahojasi) muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle, on näihinkin tilanteisiin apua tarjolla.

Käy kurkkaamassa suosittelemamme valmennukset, niistä voit löytää apua oman talouden tasapainottamiseen sekä sijoittamisen aloittamiseen.

Mitä mieltä olit kirjoituksesta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Päivi

Päivi

Tervetuloa blogini pariin!

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelen sosiaalityöntekijänä.

Kotoa löytyy kolme lasta, puoliso sekä kaksi koiraa.

Kiinnostuksen kohteena ovat yhteiskunnalliset ilmiöt sekä taloudellinen hyvinvointi.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Päivin aiemmat postaukset

Mitä on lapsiperheköyhyys?

Lapsiperheköyhyys on aihe, joka koskettaa valitettavan useaa lapsiperhettä. Itlan, eli Itsenäisyyden juhlavuoden säätiön mukaan lapsiperheköyhyys

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.