Joukkorahoitus РKiinteistöprojekteihin sijoittaminen Tessinin kautta

Kiinnostaako kiinteistösijoittaminen? Oletko haaveillut, että voisit olla osa isompaa kiinteistöprojektia? Tessin on palvelu, jossa sijoittajien joukkorahoitus mahdollistaa kiinteistöprojektien toteutumisen. Tessinin kiinteistöprojektit eivät ainoastaan ole yksityisasuntoihin painottuvia, vaan palvelun kautta voit löytää myös julkisrakennuksia. Edeltäviä projekteja on ollut padel-halleista hotelleihin.

Tessin yhdistää kiinteistöalan ammattilaiset ja yksityiset rahoittajat. Tessinin kautta sinä pääset osalliseksi mielenkiintoisiin kiinteistöhankkeisiin, ja projekti saa rahoitusta yksityisten rahoittajien kautta. Voit itse valita sinua kiinnostavan hankkeen, johon lähdet mukaan. Tessin on finanssivalvonnan rekisteröimä ja valvoma lainamuotoisen joukkorahoituksen välittäjä.

Miten Tessin toimii?

Tessin tarjoaa joukkurahoituspalvelua kiinteistöprojekteihin. Palvelu on tarkoitettu sijoittajalle, jotka haluavat sijoittaa kiinteistöprojekteihin ilman välikäsiä ja monimutkaisia kustannusmalleja. Et tarvitse verkostoja ympärillesi, vaan palvelun kautta pääset käsiksi mielenkiintoisiin projekteihin. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröidyttyäsi saat käyttöösi verkkopalvelun, josta voit tutustua joukkorahoitusprojekteihin ja seurata oman projektisi etenemistä. Tessinin kautta sinulla on mahdollisuus sijoittaa kiinteistöprojekteihin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tessinin sivustolta pääset tutustumaan myös jo toteutuneisiin projekteihin, joiden joukkorahoituksessa on ollut yksityisiä sijoittajia mukana. Sijoittajien määrä projekteissa vaihtelee, sekä myös kokonaislainan määrä.

Tessinin sivustolla näkyvät summat ovat ruotsin kruunuissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sijoittaminen onnistuisi myös euroissa. Valuutta määrittyy sen mukaan, missä maassa rakennusprojekti on. Jos haluat sijoittaa joukkorahoituksen kautta euroalueen ulkopuoliseen kohteeseen, maksetaan esimerkiksi Ruotsin kruunuissa oleva projekti ulkomaanmaksuna IBAN- ja BIC-koodien avulla. Takaisinmaksu suoritetaan Ruotsin kruunuissa, jonka jälkeen vastaanottajan oma pankki vaihtaa summan paikalliseen valuuttaan. Suomalaisten kohteiden summat näkyvät euroissa.

tessin joukkorahoitus
Kuva: Tessin.fi

Mistä liikkeelle?

Ensiksi, rekisteröidy ilmaiseksi Tessin palveluun tästä. Rekisteröityminen ei vielä velvoita sinua mihinkään, mutta pääset paremmin tarkastelemaan kiinteistöprojekteja joihin etsitään rahoitusta yksityisiltä sijoittajilta joukkorahoituksen kautta.

Kun rekisteröinti on saatettu loppuun, tutustu Tessin kiinteistöprojekteihin. Tutustu projekteihin huolella ja pohdi, mikä olisi sinulle sopiva vaihtoehto. Jokaiselle kohteelle on määritelty tietty minimisijoitussumma, toki voit sijoittaa kohteeseen enemmän kuin vain minimin verran. Minimisijoitussumma on projektinomistajien määrittämä.

Jos päädyt tekemään sijoituspäätöksen, pääset seuraamaan tämän etenemistä Tessin palvelussa. Jos projektiin liittyen ilmenee kysyttävää, voit olla yhteydessä Tessinin asiakaspalveluun. Jos kysymys on sellainen johon Tessin ei pysty projektinomistajien puolesta vastaamaa, välittää he kysymyksen eteenpäin puolestasi.

Miten saan tuottoa?

Tuottoa kertyy lainan korosta sekä osingosta, riippuen sijoitusinstrumentista. Tarkemmat tiedot löydät palvelusta joukkorahoituskohteen tiedoista.

Miksi Tessin?

Sijoittaa voi monella tavalla, moneen erilaiseen kohteeseen, rahastoihin, osakkeisiin, kryptoihin, asuntoihin ja tietty myös kiinteistöihin. Seuraavaksi listattuna muutama seikka, miksi juuri Tessin joukkorahoitus on hyvä valinta omille sijoituksille.

Tessin tekee kiinteistösijoittamisesta äärimmäisen helppoa! Et tarvitse verkostoa ja kaverinkaveria joka auttaa sinua löytämään ne oikeat tyypit, joiden kautta sijoittaminen kiinteistöihin olisi mahdollista. Koska sijoittajia yhdessä kohteessa voi olla useita, et tarvitse niin suurata pääomaa kuin jos lähtisit projektiin yksin.

Tessin mahdollistaa helposti myös sijoittamisen sellaisiin kohteisiin, jotka eivät ole itseäsi lähellä. Sijoituskohteet voivat olla jopa kotimaan ulkopuolella, sijoituskohteita on Suomessa, Ruotsissa ja onko muualla? Tessin pyrkii vastaamaan asuntopulaan alueilla joissa tarvetta uusille asunnoille on.

Tessin pyrkii tukemaan hyväksi havaitsemiaan kiinteistöprojekteja joukkorahoituksen avulla, jotka eivät saa riittävää rahoitusta esimerkiksi pankin kautta.

Sijoittajana sinulle ei synny kuluja. Projektinomistaja vastaa kuluista. Tietty jos sijoituksistasi saat voittoa, olet velvollinen maksamaan näistä veroa.

Tessin on saanut valmiiksi jo yli 350 kiinteistöprojektia joukkorahoituksen avulla! Sijoittajia on ollut mukana Tessinin kautta jo lähes 60 000 yksityishenkilöä, mikä on ihan huikea määrä! 

tessin joukkorahoitus
Lähde: Tessin.fi

Esimerkki kiinteistöprojektista joka toteutettiin Tessinin kautta

‚ÄĚRakennusliike rakentaa yhteens√§ seitsem√§n asuntoa Kempeleeseen, Oulun ulkopuolelle. Asunnoista nelj√§ on t√§ll√§ hetkell√§ varattu, ja sitovat kaupat on suunniteltu teht√§v√§n toukokuussa 2022 RS-dokumentaation valmistumisen yhteydess√§.

Rakennuslupa on myönnetty ja maatyöt aloitettu. Valmiiden asuntojen arvoksi on arvioitu (huhtikuu 2022) noin 1,53 miljoonaa euroa voittomarginaalin ollessa runsaat 28%. Yhtiö hankki kiinteistön noin 240 000 eurolla lokakuussa 2021. Maa-alue on vuokrattu asunto-osakeyhtiölle, joka maksaa lainansaajalle vuokraa asuntojen valmistuttua.

Yhtiö lainaa nyt noin 400 000 euroa rakentamisen osarahoitusta varten. Laina-aika on enintään 9 kuukautta, vuosikorko 10%, ja lainan vakuudeksi pantataan kiinteistön vuokraoikeus sekä henkilötakaus.

 

Sijoituksen vahvuudet

  • Nelj√§ seitsem√§st√§ asunnosta varattu
  • Rakennuslupa my√∂nnetty
  • Voittomarginaali 28%‚ÄĚ (suora lainaus Tessin sivuilta)

Miten min√§ olisin voinut osallistua t√§h√§n projektiin? Minimisijoitusm√§√§r√§ 3000‚ā¨

Millaista tuottoa minun on mahdollista odottaa? Vuotuinen tuottotavoite 10%

Kuinka monta sijoittajaa kohteen mukana on? 33

Kuinka paljon rahaa joukkorahoituksella ker√§ttiin? 397 000‚ā¨

Otetaanpas vielä toinen esimerkki:

”Suomalainen rakennusliike rakentaa Joensuuhun kolmea uutta asunto-osakeyhti√∂t√§. Ensimm√§inen vaihe valmistui ja myytiin loppuun vuonna 2019. Hankkeen 51 uuden asunnon rakentaminen on tarkoitus aloittaa kev√§√§ll√§ 2022. Laina-aika on enint√§√§n 13 kuukautta, vuosikorko 10 %, ja lainan vakuudeksi pantataan kiinteist√∂kiinnitys ensimm√§isell√§ etusijalla.

Kokenut rakennusliike rakentaa Kaakkois-Suomessa Joensuussa yhteensä kolmesta kerrostalosta koostuvaa hanketta. Ensimmäisessä vaiheessa 2019 valmistui 14 asuntoa, jotka on kaikki myyty. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen toisen vaiheen rakennussuunnitelmia on työstetty ja rakentaminen aloitetaan kevään 2022 aikana.

Nykyisessä vaiheessa rakennetaan kaksi taloa ja yhteensä 51 asuntoa, kooltaan 20-67 neliömetriä. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa, ja rakennuttaja on sijoittanut hankkeeseen tähän mennessä 2,7 milj. euroa alueen yhteisen autotallin, pohjatöiden ja maanhankinnan muodossa. Kahden kerrostalon yhteisarvo on noin 10,4 milj. euroa (arviolausunto huhtikuussa 2022). Hanke toteutetaan RS-projektina, mikä mahdollista noin 24 % lainoitusasteen.

Yhtiö lainaa nyt 1,4 Р1,6 miljoonaa euroa rahoittaakseen osittain kahden kerrostalon rakentamisen. Toinen rahoituskierros on suunniteltu toteutettavaksi myöhemmin vuoden 2022 aikana. Laina-aika on enintään 13 kuukautta, vuosikorko 10 %, ja lainan vakuudeksi pantataan kiinteistökiinnitys ensimmäisellä etusijalla.

 

Sijoituksen vahvuudet

  • Kiinnitys parhaalla etusijalla
  • Ensimm√§inen kerrostalo valmis ja loppuunmyyty
  • Kokenut rakennusliike‚ÄĚ

Miten min√§ olisin voinut osallistua t√§h√§n projektiin? Minimisijoitusm√§√§r√§ 5000‚ā¨

Millaista tuottoa minun on mahdollista odottaa? Vuotuinen tuottotavoite 10%

Kuinka monta sijoittajaa kohteen mukana on? 99

Kuinka paljon rahaa joukkorahoituksella ker√§ttiin? 1 266 000‚ā¨

Riskit

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä, niin myös kiinteistösijoittamiseen ja joukkorahoitukseen. Tessinin projektit joihin rahoitusta haetaan, ovat usein alkuvaiheessa olevia projekteja, joihin liittyy aina riski. Korkean riskin vastapainoksi on kuitenkin mahdollista myös saada tuottoa Рkiinteistöprojektien tuotto-osuudet ovat usein normaalia korkeammat. 

Mitä minun tulisi tietää?

Sijoittaminen kiinteistöprojekteihin vaatii tietotaitoa, kuten mikä tahansa muukin sijoittaminen. Tessinin kautta sijoitettaessa, on suositeltavaa että sijoituksiin tarttuu kokeneet ja osaavat sijoittajat tai ennen sijoituspäätöksen tekoa hyödynnät asiantuntijan apua. Tessin hyväksyy yhteen projektiin mukaan maksimissaan 200 sijoittajaa. Tessin vaatii myös, että minimisijoituksen on oltava sen verran suuri, ettei sijoittaminen houkuttele liikkeelle sellaisia sijoittajia, joilla ei ole vielä riittävää kokemusta tai osaamista etenkään kiinteistösijoittamisesta.

Tessin pitää huolen siitä, että projektinomistajat ovat alansa ammattilaisia, joiden taustat ovat kunnossa. Sijoittajana sinulla ei ole vaikutusvaltaa yhtiössä.

Tessin palvelun omista Ruotsalainen Tessin Nordic Ab, jonka emoyhtiö Tessin Nordic Holding AB on listattu Tukholman pörssin Nasdaq First North-listalle.

Kiinteistöprojektit jotka ovat Tessinin palvelussa, eivät ole suosituksia tai sijoitusneuvoja. Tessin toimii foorumina, jossa sijoittajat ja projektinomistajat kohtaavat ja löytävät toisensa helposti. Kiinteistöprojektin omistaja ja johto vastaavat investoinnin markkinoinnista.

Asiakastuki apunasi

Tessinin asiakastuki on apunasi jos kysyttävää ilmenee. Tessinin asiakastuki ei vastaa suoraan projektiin liittyviin kysymyksiin, mutta ohjaa nämä kysymykset eteenpäin projektinomistajalle. Tessin palvelusta pääset myös tarkastelemaan vanhoja projekteja, näiden joukkorahoituksen määrää sekä tuottoprosenttia.

Vastuuvapauslauseke: Huomioi, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy aina riski. Jokainen sijoittaja on vastuussa oman pääoman sijoittamisesta. 

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.