jouluruokabudjetti
jouluruokabudjetti

Millainen on sinun jouluruokabudjetti?

En tiedä olenko koskaan paljastanut tätä, mutta mä rakastan ruokaa! Varsinkin jos elämäntilanne sallii sen, että mulla on aikaa ruoalle. Koska joulu on yksi vuoden suurimmista ruokajuhlista, nautin joulunajasta hirmuisesti! Ainoa miinus on se, että tähän vuodenaikaan ruokaan saa uppoamaan myös melkoisen paljon rahaa! 

Koska tykkään ruoasta hirmuisesti, olen myös valmis laittamaan siihen toisinaan aika paljonkin rahaa. Joissain määrin pidän rahankäytön ruokaan liittyen tietysti ihan normaalia koska me tarvitaan ruokaa elääksemme, mutta tietty on hyvä muistaa kohtuus kaikessa. Välillä on siis hyvä herätellä itseä miettimään voisinko syödä halvemmalla?

Jouluun kuuluu paljon perinteisiä ruokia ja herkkuja! Piparit, joulutortut ja riisipuuro kuuluu meidän perheen herkkuihin jo pitkään ennen joulua. Nämä on onneksi edullisia ja varsinkin herkkujen leipominen tuo jouluisen tunnelman kotiin ja tietty tarjoaa mukavaa yhdessäoloa.

No entäpä sitten ne joulun pyhien ruoat?

Ennen aattoa on usein nautittuna jo muutama perinteinen jouluruoka. Tästä syystä olenkin miettinyt tarvitseeko kotona valmistaa juuri se perinteinen jouluruoka? Joinain vuosina näin on tehty, mutta viime vuosina ollaan siirrytty ruokailemaan kotona jouluisissa tunnelmissa, mutta ei välttämättä niin perinteisesti. Yksi vinkki jouluruokailun suunnitteluun onkin, että ideoikaa teidän jouluateria yhdessä koko perheen kesken. Perinteiset jouluruoat ei välttämättä ole aina lasten mieleen, joten kun porukalla suunnitellaan, saadaan aikaan ateria josta löytyy jokaiselle jotain! Näin vältetään hutiostoja sekä myöskin ruokahävikkiä! Joulu tulee ilman lanttulaatikkoakin, jos ei siitä kaikki tykkää. 

Kuten kaikissa ruokailuissa, niin myös jouluna ennakointi ja suunnitelmallisuus toimii aina. Ja tietty hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jouluna tämä toimii tietty myös! Suunnitelmaan pitää tietty ottaa huomioon myös se, jos joinain päivinä syödäänkin muualla kuin kotona. Itse huomaan ainakin, että kun ruokaa ei syötykkään kotona, viisi henkisen perheen yksi ateria on aika iso osa jääkaappia ja onnistunut suunnitelma voi mennä pahasti metsään. 

Suunnittelemalla ja yhteisillä ideoilla saadaan omanlainen ja ihana joulunaika jokaiselle, joka joulua haluaa viettää. Ja muistetaan vielä se, ettei joulusta tarvitse ottaa stressiä, jokaisen joulu saa olla omanlaisensa. 

jouluruokabudjetti

Vähennä jouluhävikkiä – myös jouluna!

Ennen joulua täällä blogissa puhutaan vielä vähän lisää ruoasta, ja siitä miten ehkäistä ruokahävikkiä jouluna. Ruokahävikkiä ei synny ainoastaan jouluna, vaan ympäri vuoden. Punalaputetut tuotteet pitää kaupoissa pintansa vuodesta toiseen ja tuovat suurta helpotusta ruokakuluihin! Tiesitkö, että ruokahävikkiä voi vähentää helposti myös kotoa käsin? fiksuruoka.fi on perustettu vuonna 2016. Se pyrkii toiminnallaan vähentämään ruokahävikin määrää Suomessa ja samalla tarjoamaan asiakkailleen laajan valikoiman edullista ruokaa sekä käyttötavaraa.  

Fiksuruoka.fi on kotimainen verkkokauppa, joka vähentää Suomen ruokahävikkiä myymällä elintarvikkeiden ja käyttötavaran poistoeriä suurilla alennuksilla koko Suomeen. Fiksuruoka.fi auttaa elintarvikkeiden valmistajia, maahantuojia ja tukkuketjuja vähentämään ruokahävikkiä ja samalla tarjoaa kuluttajille edullisen ja ekologisen tavan ostaa tuotteita. 

Verkkokaupan valikoima koostuu pääosin poisto- ja jäännöseristä, joita yritys ostaa suomalaisilta valmistajilta, maahantuojilta ja tukkuketjuilta. Fiksuruoan ostamat erät eivät ole syystä tai toisesta löytäneet tietään kaupan hyllylle ja ovat sen takia vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, brändimuutos, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys. Kaikki myytävät tuotteet säilyvät huoneenlämmössä, eli kylmäkuljetuksia ei tarvita. 

Fiksuruoalla ollaan sitä mieltä, että näitä tuotteita ei kannata hävittää, vaan tuoda ne mieluummin luontoa säästäen jokaisen ostettavaksi halpaan hintaan. 

Fiksuruoan palveluun on helppo ihastua:
– Pysyvästi alennetut hinnat: kaikki tuotteet aina –20–90%.
– Nopea toimitus 1–3 päivässä joka puolelle Suomea.
– Monipuolinen, vaihtuva ja yllättävä valikoima: yli 500 brändiä. 

Käy tutustumassa fiksuruoka.fi valikoimaan!

psst. jos kaipaat tekemistä joulun pyhiksi, kurkkaa täältä myös vinkkimme edullisiin ja helppoihin jouluherkkuihin, jotka onnistuu valmistaa myös lasten kanssa!

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Päivi

Päivi

Tervetuloa blogini pariin!

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelen sosiaalityöntekijänä.

Kotoa löytyy kolme lasta, puoliso sekä kaksi koiraa.

Kiinnostuksen kohteena ovat yhteiskunnalliset ilmiöt sekä taloudellinen hyvinvointi.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Päivin aiemmat postaukset

Mistä apua rahahuoliin?

Meidän missio @naisetpuhuurahasta -tilillä on luoda positiivista ja innostavaa rahapuhetta ympärillemme. Vaikka kuinka jakaisimme innostusta

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.