miten saavuttaa taloudellinen vapaus
miten saavuttaa taloudellinen vapaus

Miten saavuttaa taloudellinen vapaus?

* Vieraskynä Рkirjoituksen on laatinut @merkityksellinenmenestys tilin Elina

Taloudellinen vapaus ei ole euroja, se ei ole ikuista lomailua tai loputtomasti luksustuotteita. Taloudellinen vapaus on vapautta valita. Taloudellisesti vapaan ei tarvitse tehdä töitä rahan takia. Elämisen kulut katetaan palkkatulojen sijaan erilaisilla passiivisilla tuloilla, kuten sijoitusten tuotoilla.

Jos mikään tai kukaan ei ohjaisi tekemiäsi valintoja, miten käyttäisit aikasi? Oletko aina halunnut paeta marraskuuta maailmalle? Kiinnostaako yrittäjyys? Haaveiletko aika- ja paikkariippumattomasta elämästä? Oikeilla valinnoilla ja muutamalla yksinkertaisella tekniikalla taloudellinen vapaus on mahdollista myös sinulle.

Tasapainoinen talous

Kaiken perusta on tasapainoinen talous. Kuukausittaisen kassavirran (tulosi ‚Äď menosi) tulee olla positiivinen, siis menojen tuloja pienemm√§t. My√∂s nettovarallisuuden (varasi ‚Äď velkasi) on oltava positiivinen tai v√§hint√§√§n 0. Ent√§ jos n√§in ei ole?

 1. Hanki lisätuloja ja/tai karsi kuukausikustannuksia
 2. Myy tarpeetonta tavaraa ja/tai muuta tuottamaton omaisuus (kesämökki, auto) varallisuudeksi esimerkiksi vuokraamalla
 3. Vyörytä velat РLue lisää: Hyvä velka vs. paha velka

Säästöaste

S√§√§st√∂asteella tarkoitetaan s√§√§st√∂√∂n j√§√§v√§√§ raham√§√§r√§√§ suhteessa tuloihisi (((nettotulot ‚Äď menot) / nettotulot)) x 100 %). Yksi helpoimmista keinoista saavuttaa taloudellinen vapaus on kasvattaa s√§√§st√∂astetta riitt√§v√§n korkeaksi.

 1. Säästämällä 25 % nettotuloistasi, olet taloudellisesti vapaa noin 32 vuodessa*
 2. Säästämällä 50 % nettotuloistasi, olet taloudellisesti vapaa noin 17 vuodessa*
 3. Säästämällä 75 % nettotuloistasi, olet taloudellisesti vapaa noin 7 vuodessa*

*oletuksena, että säästöt sijoitetaan 7 % tuotto-odotuksella nostetaan vuosittain 4 % säästetystä summasta

Puskuri kuntoon

Säästämällä 10 % nettotuloista kuukausittain, keräät riittävän puskurin yllättävien menojen varalle. Taskurahojen paikka ei ole turvallisimmissakaan sijoituksissa, vaan pankkitilillä ja/tai talletuksissa.

 1. Puskuri on talouden tukiverkko, pahan päivän pelastus
 2. Kertyneillä säästöillä voit hyödyntää sijoitusmarkkinoiden kurssilaskuja
 3. Säästöjen turvin voit myös hypätä hetkeksi pois oravanpyörästä

Maksa itsellesi ensin

Siirrä joka kuukausi säästö- ja sijoitussuunnitelmaasi vastaava osuus sivuun ennen laskujen ja muiden juoksevien menojen maksamista. Rahalla on nimittäin kummallinen tapa löytää käyttökohteita muualtakin kuin säästö- ja sijoitustileiltäsi.

 1. Automatisoi (toistuva maksu tai suoraveloitus verkkopankissa) säästösi ja sijoituksesi
 2. Ohjaa palkankorotukset, veronpalautukset ja bonukset suoraan säästöihin ja sijoituksiin aivan kuin rahaa ei koskaan olisi ollut olemassakaan
 3. Korvamerkitse säästösi ja sijoituksesi ja käytä niitä vain suunnitelmiesi mukaan
miten saavuttaa taloudellinen vapaus

Asuntosijoittaminen

Sijoittaminen asuntoihin on yksi parhaista keinoista tavoitella taloudellista vapautta. Kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden arvot eivät heilahtele yhtä vauhdikkaasti kuin osakemarkkinoilla on tapana. Asuntosijoittajana on myös mahdollista vauhdittaa vaurastumista velkavivun avulla. Etenkin yrityksen kautta asuntoihin sijoittamalla saavutat verotuksellisia hyötyjä, joita ei juurikaan ole muuten tarjolla. Nämä seikat yhdessä ja erikseen tekevät sijoittamisesta asuntoihin lähes lyömättömän suhteessa muihin sijoitusmuotoihin.

 1. Valitse talouteesi, osaamiseesi ja ajankäyttöösi sopiva strategia (oman asunnon vuokraus, osta ja pidä, flippaus, asuntorahasto, jne.)
 2. Tunnista ja taklaa riskit (markkinoiden ylikuumentuminen, korkotason nousu, velkavivun käyttö, taloyhtiölainat, jne.)
 3. Tunne numerosi! (vuokratuotto, kassavirta, vastikkeet, arvonnousu, verotus, jne.)

Ainutlaatuinen asiantuntijuus

Olet uniikki! Tietosi, taitosi, osaamisesi ja intohimosi muodostavat kokonaisuuden, jollaista toista ei ole olemassa. Nyt kun taloutesi on tasapainossa ja vahva perusta tulevaisuuden kassavirroille luotu, on aika muuttaa ainutlaatuinen asiantuntijuutesi passiiviseksi tuloksi. Menestyksesi mahdollisuudet ovat rajattomat!

 1. Tiivistä asiantuntijuutesi mahdollisimman rajatuksi aiheeksi
 2. Tunnista henkilö, joka hyötyy eniten siitä mitä tiedät, osaat ja rakastat
 3. Ratkaise tämän henkilön konkreettinen ongelma somesisällön, verkkokurssin tai vaikkapa workshopin avulla

Exit

Olet nyt luonut itsellesi passiivisia tulovirtoja säästöjen (korot), sijoitusten (osingot, kasvuosuudet, luovutusvoitot, jne.), asuntojen (vuokratulot, luovutusvoitot, palvelutuotot, jne.) ja ainutlaatuisen asiantuntijuutesi (palkka, sivutulot, palkkiot, jne.) avulla. Milloin on oikea aika hypätä pois oravanpyörästä?

 1. Exit palkkatöistä, kun passiiviset tulot ovat vähintään yhtä suuret kuin ansiotulosi (kevennä myös sijoitusten riskipainoa ja pienennä asteittain velkavipua)
 2. Exit aktiivisesta työnteosta, kun velaton varallisuutesi kattaa vähintään 25 x vuosittaiset menosi (tällä summalla elät mukavasti elämäsi loppuun asti, kun kulutat keskimäärin vuosittain 4 % kertyneestä varallisuudestasi)
 3. Exit aktiivisesta sijoitustoiminnasta, jos ja kun siltä tuntuu (velkavipu viimeistään tässä kohtaa 0 ja riskisijoitukset myyty pois salkusta)
Elina

Elina

@merkityksellinenmenestys

Elina ylläpitää Instagramissa taloudelliseen vapauteen syventyvää Merkityksellinen menestys -tiliä, joka inspiroi seuraajia elämään vauraampaa ja tasapainoisempaa elämää.

Elina on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä rahoitus- ja vakuutusalan tradenomi. Tällä hetkellä Elinaa kiehtoo positiivinen psykologia.

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.