pidä huolta varallisuudestasi
pidä huolta varallisuudestasi

Pidä huolta varallisuudestasi – elämä voi yllättää!

Säästät, sijoitat ja tavoittelet vaurautta?

Hyvä! Olet sitten varmaan myös tietoinen pitkäjänteisesti säästämäsi ja taidokkaasti sijoittamasi varallisuuden ”päätepisteestä” esimerkiksi eron tai kuoleman kohdatessa? Tai mahdollisuuksista tehdä verotehokasta suunnittelua varallisuutesi osalta?

Ai etkö? Jos et, niin kuulunet siihen enemmistöön, joka on saattanut kyllä miettiä näitä asioita, mutta siihenpä se sitten on jäänytkin, ajatustasolle. Älä huoli, tässäkin asiassa pätee sama lohduttava totuus kuin säästämisen ja sijoittamisen aloittamisessa: koskaan ei ole liian myöhäistä!

Miksi näitä ikäviä asioita, kuten eroa tai kuolemaa pitäisi miettiä? Siksi, että elämä on arvaamatonta ja arvaamattomiin käänteisiin on hyvä varautua ennalta. Oikeudellisesta ennalta varautuminen tarkoittaa mm. sen pohtimista, miten haluaisi varallisuutensa ohjautuvan erotilanteessa. Avioliiton päättyessä eroon on hyvin mahdollista, että tuleva ex-puoliso saa sinun omaisuuttasi ns. tasinkona, ellette ole tehneet avioehtosopimusta. Tasinko voi olla rahavaroja, asunto-osake tai jopa siivu perintömökistäsi.

Oikeudellista ennalta varautumista on myös hyvä miettiä, minne toivoisi varallisuutensa ohjautuvan oman kuoleman jälkeen. Tiesitkö, että lapsettoman avoliitossa eläjän perii hänen vanhempansa? Tai että aviopuolison, jolla on lapsia, perivät hänen lapsensa eikä hänen aviopuolisonsa? Uusperheessä perimysasiat ovat sinun, minun ja meidän lapsista sekä ex-puolisoista johtuen vieläkin mutkikkaampia.

Pidä huolta varallisuudestasi! Ethän siis jätä perhevarallisuus- ja perintöasioita sattuman (ja pelkän lainsäädännön) varaan!

Ota Instagramissa seurantaan @lakitoimisto_kunnes ja saat hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, kuinka pitää huolta omasta varallisuudestaan. Vieraile lakitoimiston kotisivuilla klikkaamalla tätä linkkiä <3

Lue myös tämä: Millaisesta palkasta haaveilet?

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Anti Black Friday = Bright Friday

Mitä, jos turhan ostamisen sijaan tekisimme pimeästä perjantaista valoisan? Keräsimme listan parhaista Anti Black Friday vinkeistä, joilla kulutusjuhla muuttuu Bright Fridayksi.

rahastojen kulut

Rahastojen kulut – Millaisia kuluja voidaan periä?

Sijoittamiseen liittyy usein erilaisia kuluja. Rahastojen kulut voivat vaihdella merkittävästikin, joten tämän vuoksi on hyvä olla tietoinen, mistä kaikesta rahastoyhtiölle maksaa. Kannattaakin pitää mielessä sanonnat:

arbitraasi

Arbitraasi – Mitä se tarkoittaa?

Luen tällä hetkellä Karo Hämäläisen kirjaa Rikos ja rahastus, jossa Hämäläinen kertoo tosielämän pahimmista rahahuijauksista. Kuuluisa huijari ja entinen Nasdaqin johtaja Bernard Madoffin kohdalla Hämäläinen

fyysinen vs. synteettinen rahasto

Synteettinen vs. fyysinen rahasto

Mitä eroa on synteettisellä ja fyysisellä rahastolla? Tämä kysymys tulee aiheelliseksi ETF-rahastoa valitessa. Ennen kuin lähdetään sen pidemmälle, kerrataan vielä lyhyesti mikä ETF oikein on?

Jätä kommentti