työhyvinvointi
työhyvinvointi

Uuden sijaan käytetty?

Oletko koskaan miettinyt voisiko uuden sijaan jonkin tarvittavan hankinnan tehdä käytettynä? Joskus pohtiessani tiettyä hankintaa, katsastan nettikirpputorit, varsinkin jos haaveissa on jokin merkkivaate tai klassikkotuote. Joskus tärppää, joskus taas ei. Joskus haaveilema tuote sattuu nenän eteen ihan vahingossa kuukausien odottelun jälkeen. Ja tietysti tämä ajatus toimii myös toisinpäin – toiselle turha asia voi olla toisen haave, eli laitetaan itselle ylimääräiset tavarat kiertoon!

Uuden läppärin hankinta on ollut mielessä jo pitkään. Hankintaa on pitkittänyt se, että olen vain niin vannoutunut omppu-käyttäjä, eli mihinkään muuhun en mitenkään taivu. Applen laitteet eivät ole niitä valikoiman halvimpia laitteita, joten ostopäätöksen tekoa olen usein harkinnut melko pitkään. Miksi sitten haluan ostaa Applen laitteen? Applen laitteet on vuosien saatossa osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi, ensimmäisen Applen läppärin sain vuonna 2007 tai 2008 ja nyt käytössä on toinen Applen tietokone. Käyttöikä on siis ollut pitkä! Koska nyt on tietokoneeni käyttötarpeet muuttunut, on tullut aika vaihtaa iMac mukana liikkuvaan versioon. Ja koska kaikki perheen tietokoneet ja puhelimet ovat omppuja, on ne helppo synkronoida yhteistyöhön toistensa kanssa.

Kun aloin haaveilla uuden läppärin hankinnasta, tutustuin tietysti käytettyjen tuotteiden valikoimaan. Löysin Mresell – verkkokaupan, joka myy käytettyjä Applen laitteita. Laitteet on tehdashuollettu, ja niihin tulee mukana myös takuu. Käytetyn laitteen hankinta säästää lompakon lisäksi myös luontoa, joten päädyin tilaamaan läppärin Mresellistä! Mresell myös ostaa vanhoja Applen laitteita, voit jättää helposti tarjouspyynnön omasta laitteestasi heidän verkkosivuillaan. Mresell on alunperin ruotsalainen yritys, jonka palvelut ovat levinneet ympäri maailman.

Tutustu Mresell.fi valikoimaan täältä!

Tiesitkö, että Apple on myös sijoituskohde?

Apple on yksi paljon huomioita saavista FAANG-yhtiöistä. FAANG-yhtiöt ovat nopeasti suuriksi kasvaneita yhtiöitä, jotka ovat nousseet arvokkaiksi digitalisaation avulla. Akronyymi FAANG tulee yhtiöiden Facebook, Apple, Amazon, Netflix ja Google.

Apple Inc -yhtiön perusti Steve Jobs yhdessä Steve Wozniakin ja Ronald Waynen kanssa vuonna 1976 Yhdysvalloissa.

Applen osake lukuina:

  • Liikevaihto – Applen liikevaihto vuoden 2020 viimeisellä kvartaalilla oli 111,4 miljardia.
  • Oman pääoman tuotto – Vuoden 2020 Applen oman pääoman tuotto oli 73,7%.
  • FAANG – Apple on yksi nopeasti suuriksi kasvaneista yhtiöistä, joita kutsutaan FAANG-yhtiöiksi.
  • Markkina-arvo – Applen markkina-arvo vuoden 2021 tammikuun lopussa oli 2,215 triljoonaa.
  • P/E-luku – Applen vuoden 2020 P/E-luku oli 41,27
  • ROI – Applen ROI (Return On Investment) oli vuoden 2020 lopussa 44,77%

Applen osakekurssin historiasta on nähtävillä yhtiön matka kasvuyhtiöstä osinkoja jakavaksi yhtiöksi. Vielä 2000-luvun alussa Applen osakkeen hinta liikkui 30 sentissä (USD). Jos tätä lukua verrataan Applen osakkeeseen tänään 2020-luvulla, on osakkeen hinta noussut noin 450 kertaiseksi. Erityisen jyrkkää nousua tehtiin vuosien 2017-2021 aikana. Osakkeen hinta yli kolminkertaistui noin 40 eurosta yli 130 euroon.

Apple Inc. on ollut vahva osingonjakaja. Applen osakkeen osinko jaetaan osakkeenomistajille neljä kertaa vuodessa eli kerran jokaisella kvartaalilla. Apple jakaa osinkoina noin 21,5% prosenttia tuloistaan.

Lue lisää Applen osakkeesta täältä! Jos haluat lisätietoa osakesijoittamisen aloittamisesta, tutustu tekstiin ”Miten aloittaa osakesijoittaminen”.

Lue myös artikkeli ”Joka kodin klassikot ja niihin sijoittaminen”

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Picture of Päivi

Päivi

Tervetuloa blogini pariin!

Olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja työskentelen sosiaalityöntekijänä.

Kotoa löytyy kolme lasta, puoliso sekä kaksi koiraa.

Kiinnostuksen kohteena ovat yhteiskunnalliset ilmiöt sekä taloudellinen hyvinvointi.

Seuraa Instagramissa
Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Päivin aiemmat postaukset

Jätä kommentti

Lataa ILMAINEN talouden-hallintapohja

Excel-pohja sisältää kuukausibudjetin, nettovarallisuuslaskelman, vuosiseurannan sekä yksittäisten kulujen seurantaa helpottavan taulukon.

*Lataamisen yhteydessä liityt sisäpiiriimme. Voit poistua milloin tahansa parilla klikkauksella.