Northcrypton kryptovaluutat Polygon ja USDC + kaksivaiheinen tunnistus

northcrypton kryptovaluutat

* Yhteistyössä Northcrypton kanssa

Viime vuoden lopulla mainitsimme miten Northcryptolle on tulossa uusia kryptovaluuttoja. Nyt se on tapahtunut! Tässä kirjoituksessa esittelemme Northcrypton kaksi uutta kryptovaluuttaa – Polygonin ja USDC:n. Kerromme myös millaisia ne ovat ominaisuuksiltaan ja avaamme molempien taustoja. Ennen kuin lähdetään liikkeelle ja sukelletaan uusien kryptojen pariin, esittelemme lyhyesti Northcrypto-alustan, jos se ei ole sinulle vielä ennestään tuttu.😊

Mikä on Northcrypto?

Northcrypto on suomalainen, finanssivalvontaan rekisteröitynyt, vuonna 2018 perustettu kryptosijoitusalusta. Northcrypton kotipaikkakunta on Turku ja yrityksen taustalla pyörii innovatiivinen ja nuorekas tiimi.

Tällä hetkellä Northcrypto tarjoaa mahdollisuuden ostaa ja myydä seitsemää eri kryptovaluuttaa. Nämä kryptovaluutat ovat Bitcoin, Ethereum, Aave, Litecoin, Chainlink ja nyt uusimpina mukaan lisätty edellä mainitut Polygon ja USDC. Aiemmin julkaisemassamme kirjoituksessa esittelimme nämä viisi ekaa kryptovaluuttaa. Voit lukea kirjoituksen tästä linkistä.

Northcrypton parhaita puolia on alustan selkeys, yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Tilin avaaminen on simppeliä, samoin myös rahansiirto ja kryptojen ostaminen/myyminen. Helppokäyttöisyyden vuoksi juuri itsekin kyseistä alustaa käytän. Tein aiemmin Instagramin puolelle lyhyen videon, jossa näytän miten voit muutamassa minuutissa avata Northcrypton tilin ja tehdä ensimmäisen kryptosijoituksesi. Voit katsoa lyhyen reels-videon tästä linkistä.

Sijoittajan näkökulmasta positiivista on myös se, että välityspalkkio on maltillinen – vain 1%. Eli jos esimerkiksi ostat Bitcoinia 100 eurolla, maksat välityspalkkiota 0,1€ (sijoittajan kannattaa AINA kiinnittää huomiota ostamiseen ja myymiseen liittyviin kuluihin – mitä suuremmat kulut ovat, sen suurempi vaikutus niillä on tuottoihin). Minimitalletusraja on 0,01€ eli pääset alkuun todella pienellä pääomalla. Monella alustalla on erilaisia piilokuluja ja lisäkuluja, mutta Northcryptossa palkkio on hyvin simppeli. Voit lukea lisätietoa kuluista Northcrypton sivuilla

Polygon kryptovaluutta

Polygon

Okei, käydäänpä itse asiaan. Mikä on Polygon (ent. Matic Network)?

Northcrypton sivuilla lukee, että ”Polygon on yksi kryptovaluuttamarkkinoiden suosituimmista skaalautuvuusratkaisuista.” Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Skaalautuvuus on ohjelmistotekniikassa käytetty termi ja se tarkoittaa, että on mahdollisuus laajentaa ja kasvattaa teknistä ympäristöä ilman, että itse toiminta häiriintyy. Polygonin tarkoituksena on tarjota varsinkin Ethereumille kuten myös muille hajautetuille sovelluksille ja älysopimuksille mahdollisuus alentaa transaktiokustannuksia ja tehdä transaktioista nopeampia. Tämä onnistuu käyttämällä pääasiallisen lohkoketjun (Blockchain) eli esimerkiksi Ethereumin lohkoketjun rinnalla kulkevia sivuketjuja, joita kutsutaan nimellä ”Sidechain”.

Vuonna 2017 perustettu Polygon sopiikin useiden eri lohkoketjujen kanssa yhteen ja sen päälle voidaan rakentaa omia, hajautettuja sovelluksia hyvin samankaltaisesti kuin Ethereumin päälle tai siirtää esimerkiksi Ethereumin verkossa toimivia sovelluksia, jolloin voidaan vaikuttaa positiivisesti juuri edellä mainittujen transaktioiden nopeuteen ja kustannustehokkuuteen.

Varsinkin Ethereum on viime vuosien aikana paininut skaalautuvuushaasteiden kanssa ja mitä suuremmaksi Ethereumin suosio on kasvanut, sen suuremmaksi myös ongelmat ovat paisuneet. Tämä on näkynyt mm. korkeina transaktiokuluina. Lue laajempi Polygon tietopaketti Northcrypton sivuilta kohdasta ”Mikä on Polygon?”

Polygonin oma token on MATIC

Polygonilla on oma kryptovaluutta tai nk. token, jonka nimi on MATIC. MATICia käytetään Polygonin ekosysteemissä hallintotokenina. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että MATIC-tokenia käytetään Polygonin verkossa tehtyjen transaktiokulujen maksamisessa ja Polygonin PoS-algoritmin mukaisessa lohkoketjun steikkauksessa. (Lähde: Northcrypto.com)

Onko Polygon sähkösyöppö?

Ei ole. Siinä missä Bitcoinia louhitaan PoW-pohjaisella konsensusmallilla, joka kuluttaa runsaasti energiaa, Polygonia louhitaan PoS-pohjaisen algoritmin mukaan. PoW-louhinnassa tarvitaan juurikin niitä mediassa nähtyjä kalliita, rutkasti energiaa kuluttavia louhintalaitteita, kun taas PoS-louhinnassa ”louhinta” tapahtuu kryptovaluuttoja lukitsemalla. Kyseessä on siis kaksi hyvin erilaista tapaa ”louhia” kryptovaluuttoja. Tästäkin aiheesta Northcrypto on tehnyt kattavan kirjoituksen sivuilleen: ”Mitä on kryptovaluuttojen steikkaus?”

usdc kryptovaluutta

USDC eli USD Coin

Entäs sitten USDC? Kyseessä on hyvin erilainen kryptovaluutta kuin Polygon. Vuonna 2018 perustettu USDC on yksi suosituimmista stablecoineista eli vakaavaluutoista.

Stablecoinit ovat kryptovaluuttoja, joiden markkina-arvo on sidottu jonhonkin suurempaan Fiat-valuuttaan kuten Yhdysvaltain dollariin tai esimerkiksi kultaan.  

Stablecoinien tärkeimpänä tehtävänä on tarjota mahdollisimman pieni volatiliteetti eli hinnanvaihtelu kryptomarkkinoilla. USDC:n arvon on tarkoitus pysyä mahdollisimman lähellä Yhdysvaltain dollaria ja se on ns. sidottu siihen kiinni. Täten myös sen arvo määräytyy dollarin mukaan (1:1).

Stablecoineja on luotu mm. sen takia, että niillä voidaan tarjota vakaata DeFi-palvelua. Tämä ei onnistuisi volatiileillä kryptovaluutoilla kuten Bitcoinilla, jonka hinta saattaa heilahdella suurestikin yhden päivän aikana. Stablecoinit auttavat ratkaisemaan tämän ongelman.

Suosittuja stablecoineja USDC:n lisäksi ovat mm. DAI, Diem ja Tether. Lue laajempi tietopaketti USDC:stä Northcrypton sivuilla

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on nyt saatavilla Northcryptossa!

Ja hei! Tähän loppuun pitää vielä mainita kaksivaiheisesta tunnistautumisesta, joka on tänä vuonna tullut myös Northcryptolle. Alla näet tarkemmat ohjeet miten käyttöönotto tapahtuu.

Näin otat kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöön:

  • Kirjaudu Northcrypton tilillesi. Jos sinulla ei vielä tiliä ole, voit katsoa tästä aiemmasta kirjoituksestani ohjeita rekisteröitymiseen.
  • Mene Northcrypton sivuilla oikeassa yläkulmassa olevaan ylävalikkoon ja paina henkilöikonin kuvaa. Valitse alle avautuvasta alavalikosta kohta ”Tilin tiedot”.
  • Klikkaa ”Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön”. Eteesi avautuu Qr-koodi.
  • Asenna sovelluskaupasta puhelimellesi Google Authenticator -sovellus.
  • Lue sovellukseen Northcryptosta saamasi Qr-koodi.
  • Syötä Google Authenticator -sovelluksesta saamasi kuusinumeroinen koodi Qr-koodin alapuolella olevalle riville.
  • Valmista! Kaksivaiheinen tunnistautuminen on nyt käytössä. Jatkossa kun kirjaudut Northcryptoon, alusta pyytää sinulta kaksivaiheisen tunnistautumiseen tarvittavaa koodia, jonka saat Google Authenticator -sovelluksesta.

>> Avaa tili Northcryptoon – tilin avaaminen on täysin ilmaista!

Miksi kaksivaiheinen tunnistautuminen on hyvä juttu?

Kaksivaiheisen tunnistautumisen eli two-factor authenticationin (2FA) tarkoituksena on varmentaa henkilön identiteetti kahden tunnistautumismenetelmän kautta. Näin voidaan pyrkiä estämään ulkopuolisten luvaton käyttö ja pitää varat paremmin turvassa. Esimerkkinä tässä voi käyttää pankkipalveluja – kirjautuessa omalle pankkitilille tulee antaa syöttää omat käyttäjätunnukset ja kirjautumisen jälkeen pitää tehdä vielä vahvistus erillisen sovelluksen kautta. Sama tulee tehdä myös Northcrypton kohdalla – kirjautua itse alustalle JA vahvistaa kirjautuminen sovelluksesta saadulla numerosarjalla.

Eli kuten edellisessä kappaleessa mainitsin: kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla pidät parempaa huolta varoistasi. Sama kannattaa ehdottomasti tehdä myös esimerkiksi omille sometileille, koska ollaan nähty myös niitä tilanteita, joissa oma tili kaapataan eikä oikealla omistajalla ole enää mitään pääsyä tiliin – kaikki kuvat ja julkaisut ovat puff, poissa.

Joten loppuun tiivistettynä: jos luot oman tilin Northcryptoon (tai sinulla on jo sellainen olemassa) käy laittamassa yllä olevien ohjeiden avulla kaksivaiheinen tunnistautuminen kuntoon. Tee sama myös esim. Instagramissa.

Huom! Mitään yllämainittua ei tule ottaa sijoitusneuvona. 🙂

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä:

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest

Seuraa Somessa

Uusimmat postaukset

Pysy ajantasalla

Tilaa uutiskirjeemme

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa uusista tapahtumistamme ja 

Etsi sivuilta

Samankaltaiset postaukset

Onko mökkeilyssä taloudellisesti järkeä?

Tänä kesänä moni meistä on varmasti nauttinut kesäpäivistään mökillä. Suomalaiset ovat tunnetusti mökkeilykansaa, ja isolla osalla kesään kuuluu joko omalla, sukulaisten tai ystävien mökillä vierailu.

minimalismi

Minimalismi – monta tapaa toteuttaa

Tyhjensin eräänä päivänä astianpesukonetta ja astiakaappia puhtaista astioista, ja laitoin paistinlastoja keittiön laatikkoon omille paikoilleen. Jouduin hieman taistelemaan saadakseni kauhat, lastat ja mittakupit oikein päin,

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus 2022 – tietopaketti joukkorahoituksesta

Tässä tekstissä lähdemme ottamaan selvää mitä tarkoittaa joukkorahoitus, miten yksityishenkilöt voivat hyötyä siitä sijoitusmielessä sekä miten yritykset voivat hyötyä joukkorahoituksesta. Mikä on joukkorahoitus? Joukkorahoitus on

Jätä kommentti